Granenmarkt 2018

akkerbouw winter tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Wintertarwe start het groeiseizoen slecht

De droogte veroorzaakt in grote delen van Europa een slechte ontwikkeling van tarwe en koolzaad. Het betekent dat de gewassen onderontwikkeld de winter ingaan. 
26 November 2018

Marktflits Granen

Zet de opleving op de tarwemarkt door?

De tarwenotering op de Matif (Parijs) liet eind vorige week een stijging zien door export naar Egypte en een afnemende concurrentiepositie van Rusland. Verder zijn er zorgen over de conditie van de wintertarwe in de Europese Unie. De vraag is of dit voldoende is voor een verdere opleving van de tarweprijs.
26 November 2018
akkerbouw tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Zoekende tarwemarkt afhankelijk van Rusland

De tarwenotering op de Matif in Parijs steeg vorige week voor de derde keer op rij. Toch bleef de beweging beperkt, vooral omdat de markt zoekende is. De stijgende prijs voor tarwe uit Rusland zou echter wel een prijsondersteunende factor kunnen zijn. 
23 November 2018

Marktflits Granen

Winterweer heeft nu al effect op tarwemarkt

De tarwemarkt kan in beweging wordt gebracht door zorgen over oogst 2019. In de Verenigde Staten zorgen temperaturen van -10 graden Celsius ervoor dat een deel van het areaal niet ingezaaid wordt en ook in de Europese Unie worden de condities van het gewas er niet beter op.
19 November 2018
soja - food

Inside Granen & Grondstof

Helft van soja uit Oekraïne is niet GMO-vrij

De sojabonen uit Oekraïne zijn populair in Nederland, wat met name te maken heeft met de lage prijs. Echter, ook speelt het feit dat deze soja over het algemeen GMO-vrij zou zijn mee. Uit recent onderzoek is nu gebleken dat bijna de helft van de soja uit het land toch genetisch gemodificeerd is. 
14 November 2018

Marktflits Granen

Tarwemarkt vooral positief over lange termijn

De tarwemarkt is positief gestemd over de lange termijn, maar op korte termijn wordt de bodem waarschijnlijk afgetast. De cijfers uit het WASDE-rapport hebben de markt opgeschud, maar veel effect heeft dit niet. Marktexpert Niels van der Boom legt uit waarom.
12 November 2018
bewaring akkerbouw silo opslag graansilo

Inside Granen & Grondstof

Herziene cijfers China schudden granenmarkt op

Nieuwe cijfers over de Chinese graanproductie en -voorraden hebben voor verrassingen op de granenmarkt gezorgd. Wat kwam nog meer naar voren uit het WASDE-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA)?
9 November 2018

Marktflits Granen

Tweet van Trump veert grondstoffenmarkt op

Bij gebrek aan 'bullish nieuws' op de grondstoffenmarkt zijn het vooral de speculaties over een mogelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China die de koers laat bewegen; dit geldt voor soja en maïs.
5 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden