Granenmarkt 2018

valuta dollar

Inside Granen & Grondstof

Dure dollar drukt tarwemarkt in VS

Het feit dat de dollar op het hoogste niveau in 16 maanden tijd noteert, is een prijsdrukkende factor voor de tarwemarkt. Daarnaast blijft de prijs voor sojabonen flink fluctueren. De hoofdverantwoordelijke hiervoor is de Amerikaanse president Donald Trump. 
1 November 2018

Marktflits Granen

Prijsdip granenmarkt van tijdelijke aard

De termijnmarkt voor tarwe heeft sinds half oktober te maken met een licht dalende tendens en in Parijs dipte de prijs dan ook wederom onder het niveau van €200 per ton. Toch is de situatie positief wanneer we naar de lange termijn kijken. Marktexpert Niels van der Boom legt uit waarom.
29 Oktober 2018

Marktflits Granen

Stroeve tarwe-export belemmert prijssprong

De minder sterke exportpositie van Rusland kan de stabiele noteringen doen stijgen. Voorlopig belemmert het lage exportniveau van de Europese Unie een prijssprong.
22 Oktober 2018
akkerbouw graankorrels tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

'Tarweprijs blijft tot eind dit jaar op hoog niveau'

De tarweprijs zal naar verwachting tot eind van dit jaar stabiel op het huidige, hoge niveau blijven. Dat zegt Seth Meyer, voorzitter van het invloedrijke World Agricultural Outlook Board (WAOB). Daarna zal de tarweprijs waarschijnlijk langzamerhand weer afzakken.
18 Oktober 2018

Marktflits Granen

Weerextremen positief voor prijsvorming granen

Terwijl we hier genieten van een 'indian summer', voltrekt zich in Noord-Amerika een tegengesteld scenario. De sneeuwval hindert de soja- en maïsoogst, waardoor de prijzen stijgen. Ook tarwe kan euro's en dollars bijschrijven.
15 Oktober 2018
akkerbouw tarweoogst tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

WASDE: kleinste oogst in Australië in 10 jaar tijd

Het WASDE-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft de tarweopbrengsten in Australië fors verlaagd. Daarnaast werd de maïsoogst in de Verenigde Staten (VS) verrassend genoeg verlaagd. Welke gevolgen heeft dat?
12 Oktober 2018
mais

Inside Granen & Grondstof

Amerikaanse graanoogst valt in het water

Door overvloedige regenval in de Verenigde Staten (VS) wordt de soja- en maïsoogst gehinderd. De regio 'Midwest' heeft te maken met de op 2 na natste september sinds 1895. Daarmee liggen ook kwaliteitsproblemen in het verschiet.
10 Oktober 2018

Marktflits Granen

Tarwemarkt bevindt zich in sluimerstand

De Europese tarweprijs blijft stabiel rond de €200 per ton. De markt wordt daarmee als 'slapend' betiteld. Nieuws uit de Verenigde Staten over de exportpositie voor tarwe kan de markt beïnvloeden.
8 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief