beregening

aardappelen beregenen Gewastour2020

Gewastour Week 33

Aardappelpercelen snakken naar water

De hittegolf heeft ervoor gezorgd dat de aardappeltelers hun percelen zijn gaan beregenen. De percelen zijn begonnen met slijten maar met de beregening hopen de telers nog kilo's toe te voegen aan de aardappel.
11 Augustus 2020
voorjaar zon weer

Inside Hittegolf

Zonder beregenen dreigt opbrengstverlies

Grote kans dat onberegende gewassen de komende week door de naderende hittegolf en bijhorende zonnestraling doodgaan. Zodra de hittegolf die mogelijk extreem lang gaat duren voorbij is, dreigt doorwas in consumptieaardappelen.
5 Augustus 2020
aardappelen beregenen droogte

Gewastour Week 31

Meer of minder beregend op de aardappelen?

Door de droogte tijdens het poten en de aanhoudende droogte bij knolzetting van de aardappelen, waren de meeste telers vaak aan het beregenen. Is er in 2019 of in 2020 vaker beregend?
30 Juli 2020
aardappelen akkerbouw beregenen droogte

Aangeboden door Countus

Droogteschade: voorkomen of genezen?

Voor het derde jaar op rij is deze vraag over de droogte actueel. Het neerslagtekort mag afgelopen maand dan iets zijn gecorrigeerd, landelijk kampen we nog met een tekort van gemiddeld 150 mm. Kies je als boer voor een operationele of meer strategische oplossing?
14 Juli 2020
beregenen Gewastour zomer zaaiuien Gewastour2020 zomer 2020

Gewastour Week 29

Is er meer of minder beregend in de zaaiuien?

Tijdens het zaaien van de zaaiuien dit voorjaar waren overal beregeningshaspels te vinden. Door in deze droge periode te beregenen, konden de zaden in het zaaibed kiemen. Later is geregeld het haspel ingezet voor de groei. Na de regen van de afgelopen weken zijn de haspels stil komen te staan. Hoeveel is er intussen beregend en hoe verhoudt zich dat met vorig jaar?
14 Juli 2020
beregenen haspel

Nieuws Droogte

Beregenen zonder toezicht kan echt niet meer

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur & Waterstaat, verwacht dat de provincies deze zomer met een plan van aanpak komen over het grondwaterbeheer. Zo moet nauwkeuriger in beeld komen wie er grondwater onttrekken, hoeveel wordt onttrokken en of dat legaal gebeurt.
22 Juni 2020
Gewastour2020 knolzetting

Gewastour Week 23

Komende neerslag van belang voor knolzetting

De aardappeltelers van de Boerenbusiness Gewastour zijn in afwachting van de hoeveelheid regen deze week. De knolzetting is begonnen en niet ieder perceel kan beregend worden om de aardappelen te voorzien van vocht. 
4 Juni 2020
beregenen

Aangeboden door ForFarmers

Beregen gras op droge zandgrond als het kan

Om de groei in het gras te houden is het belangrijk tijdig te starten met gras beregenen op droge zandgrond, uiteraard mits dat mogelijk is.
2 Juni 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief