Beregening

aardappelen akkerbouw droogte beregening

Inside Droogte

Veel aardappelen en uien staan te verdrogen

Het is droog, gort en gort droog. Met name telers die hun gewassen niet kunnen beregenen stuiten op problemen. In Zeeland is dat voor het derde jaar op rij het geval. Daar wordt nu zelfs zoet water per schip en vrachtwagen aangevoerd.
28 Mei 2020
beregening

Nieuws Droogte

Neerslagtekort hindernis voor beregenen in Zeeland

Het huidige neerslagtekort is nog nooit zo groot geweest in deze tijd van het jaar. Dat blijkt uit de droogtemonitor van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) van vandaag. Ondertussen gelden nieuwe beregeningsverboden.
27 Mei 2020
gras grasland melkveebedrijf

Ruwvoertour Week 22

Twijfels: beregenen of voer aankopen?

De droogte van dit voorjaar zet de ruwvoeropbrengsten onder druk. Hierdoor ontstaat er twijfel over beregenen of toch voer aankopen? Ook bij de deelnemers van de Boerenbusiness Ruwvoertour is dit een relevant onderwerp.
27 Mei 2020
KWS

Aangeboden door KWS

Maïs wel of niet beregenen?

Je moet onder een steen geleefd hebben om het niet te weten, maar na een heel natte maand februari is er vanaf begin maart nauwelijks neerslag van betekenis meer gevallen.
25 Mei 2020
neerslag Gewastour2020

Gewastour Week 22

Weinig problemen door gebrek aan neerslag

De telers van de Boerenbusiness Gewastour kijken verschillend uit naar de regen. Enkele telers zijn de afgelopen tijd bezig geweest met het beregenen van hun uienpercelen, andere vinden warmte fijn voor hun uien. De aardappeltelers zijn blij met de neerslag, maar hopen op nog meer.
25 Mei 2020
Gewastour2020 beregening

Gewastour week 18

Telers voelen droogte in portemonnee

We krijgen in Nederland steeds vaker te maken met droogte. Ook de afgelopen periode is er weinig regen gevallen waardoor veel telers hebben moeten beregenen om de grond te kunnen bewerken. Wordt droogte de nieuwe standaard waar we rekening mee moeten houden?
1 Mei 2020
ForFarmers

Aangeboden door ForFarmers

Beregen gras op droge zandgrond als het kan

Om de groei in het gras te houden, is het belangrijk tijdig te starten met gras beregenen op droge zandgrond. Uiteraard mits dat mogelijk is.
23 April 2020
droogte stuiven aardappelen poten

Nieuws Agroweer

Buitjes helpen niet tegen extreme droogte

Het spettert hier en daar. Op een enkele plaats is afgelopen weekend zelfs meer dan 5 mm regen gevallen. Ook komend weekend is er weer kans op 5 tot 10 mm regen, vooral in Zuid- en Oost Nederland. Volop beregenen dus, want er verdampt wekelijks veel meer dan een paar millimeter water.
14 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden