Vavi

aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Late overstap op nieuwe oogst door verwerkers

De aardappelverwerkende industrie heeft in augustus een flinke stap terug gedaan in productie. Na een uitstekende maand juli waarin lang op de oude oogst hebben gedraaid is de zomerstop en onderhoudt naar augustus geschoven.
16 September 2021
frites

Inside Aardappelen

Veel aardappelen verwerkt in de staart van het seizoen

De aardappelverwerkers hebben in vergelijking met de voorgaande jaren in juli - met zomerstops, onderhoud en overschakeling naar de nieuwe oogst - enorm veel aardappelen verwerkt. Juli 2021 eindigt qua verwerking in de top 3.  
18 Augustus 2021
frites

Inside Aardappelen

Aardappelverwerkers hebben de smaak te pakken

Aardappelverwerkers hebben het patroon van het afgelopen half jaar doorbroken. Het verwerkingscijfer dat in mei boven de 300.000 ton lag, wordt dit keer niet gevolgd door een terugval in de productie.
15 Juli 2021
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

Trekt de verwerking van aardappelen aan?

Er tekent zich een patroon af in de aardappelverwerking. De ene maand zakt de verwerking onder de 300.000 ton om een maand later daar weer boven te komen. Komt daar met de vandaag (donderdag 17 juni) door de VAVI gepubliceerde cijfers over mei verandering in?
17 Juni 2021
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Aardappelverwerking gaat in een golfbeweging

De aardappelverwerking gaat de laatste maanden in een golfbeweging. De ene maand wordt er iets meer verwerkt en de volgende weer maand iets minder. Afgelopen maart werden meer aardappelen verwerkt en in april heeft aardappelverwerkende industrie weer iets minder aardappelen verwerkt.
20 Mei 2021
frites

Inside Aardappelen

Aardappelverwerkers schakelen tandje bij

Na de dip in de aardappelverwerking in februari hebben de fritesfabrikanten de opgaande lijn weer te pakken. In maart zijn fors meer aardappelen verwerkt. Daarbij zijn ook nog eens minder aardappelen van import afkomstig.
15 April 2021
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

Buitenlandse aardappel in trek bij verwerker

De opgaande lijn van de afgelopen maanden in de verwerking van aardappelen zet niet door. In februari zijn er minder aardappelen verwerkt dan een maand eerder, blijkt uit Vavi-cijfers. Opvallend is dat Nederlandse verwerkers fors meer buitenlandse aardappelen hebben verwerkt. Hoe kan dat?
18 Maart 2021
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

Verwerkers aardappelen voeren fritesproductie op

De aardappelverwerkende industrie weet de stijgende lijn die in december is ingezet vast te houden. Voor de tweede maand oprij worden er meer aardappelen verwerkt. En voor het eerst in maanden ligt de productie hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.
18 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden