Vavi

aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Aardappelverwerking op weg naar herstel

De zorgen over de tweede coronagolf lijken in december weinig effect gehad te hebben op de aardappelverwerkende industrie. Ondanks de half december ingestelde lockdown en de feestdagen zijn er meer aardappelen verwerkt dan in november.
20 Januari 2021
aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Verwerking aardappelen doet een jas uit

De meest spannende vraag die zich in coronatijd naar de voorgrond dringt is: lijdt de aardappelverwerking onder de tweede golf. En zo ja, hoe dan?
18 December 2020
aardappelen frites

Inside Aardappelen

Aardappelverwerking houdt positieve flow vast

De aardappelverwerkende industrie heeft de positieve flow over de maand oktober doorgezet. Het verwerkingscijfer weet daarmee het tempo van vorig seizoen aardig bij te benen. Het aantal ingevoerde aardappelen blijft wel hoger dan vorig jaar.
24 November 2020
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

1,4Sight kan export van frites limiteren

Veel Europese aardappeltelers gaan dit bewaarseizoen voor het eerst aan de slag met kiemremmingsmiddel 1,4Sight. In de sector ontstaat onrust over het gebruik en de veiligheid van het middel, dat in Nederland al 5 jaar is toegelaten. Ook voor de export van eindproduct kan het gebruik gevolgen hebben, zo blijkt nu.
29 September 2020
frites frituren

Inside Aardappelen

Fritesfabrieken draaien nog niet op volle toeren

De verwerkingslijnen van de Nederlandse fritesfabrieken draaien weer op een redelijk niveau. In juli werd er een fractie meer aardappelen verwerkt dan een jaar geleden. Toen begon het seizoen echter met een zeer schaars aanbod en dat is nu niet het geval.
20 Augustus 2020
frites patatje oorlog

Inside Aardappelen

Spreidt fritesoorlog zich uit over wereldtoneel?

De aardappelverwerkende industrie kijkt met grote zorgen naar de dreigende importstop en verhoogde tarieven voor Europese frites. Na Nieuw-Zeeland en Australië hebben ook de Verenigde Staten zich recentelijk gemeld in de kwestie. 'Het is alle hens aan dek', stelt de Vavi.
14 Augustus 2020
aardappelen frites

Inside Aardappelen

Aardappelverwerking iets opgeveerd in mei

Ook in mei hebben Nederlandse aardappelverwerkers fors minder aardappelen verwerkt tot frites en andere aardappelproducten. Wel ligt het volume 22.600 ton boven dat in april, waarmee voor nu het dieptepunt achter de rug is. Wat opvalt is het forse aandeel geïmporteerde aardappelen.
18 Juni 2020
noteringen beurs rode cijfers

Inside Aardappelen

Verwerkingscijfers kleuren dieprood

In april hebben de Nederlandse aardappelverwerkers 40% minder aardappelen verwerkt dan een jaar eerder. De Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi) hoopt dat het dieptepunt voorbij is en dat verwerkers voorzichtig naar boven kunnen kijken. 'Fabrieken spannen zich maximaal in om bij het huidige overschot te helpen.'
15 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden