Bietsuiker

akkerbouw suikerbieten suiker bietenhoop bietenoogst

Nieuws Suiker

'Oneerlijk concurrentie bedreiging voor bietenteelt'

Het tegengaan van oneerlijke concurrentie is van groot belang om de suikerbietenteelt te behouden volgens de Duitse brancheorganisatie van de suikerindustrie. Het afnemende aantal Duitse bietentelers is een signaal en baart de organisatie zorgen.
1 September 2021
suikerunie Cosun

Nieuws Cosun Beet Company

Suikerbieten als basis van plastic flessen en antivries

Suikerbietenverwerker Cosun Beet Company en Avantium, een technologiebedrijf in duurzame chemie kondigen vandaag (donderdag 22 april) hun ambitie aan om de eerste commerciële fabriek van plantaardige glycolen te bouwen. De bedrijven zijn van plan om in dit jaar een joint venture op te richten.
22 April 2021
suiker euro

Nieuws Suiker

Nordzucker ziet op lange termijn betere suikerprijs

Nordzucker ziet op de middellange termijn prijsherstel op de suikermarkt. Het Duitse suikerconcern verwacht, net zoals Cosun, dat de vraag naar suiker de komende jaren stijgt. Dat meldt het bij de presentatie van de jaarcijfers over boekjaar 2018/2019, dat het concern moest afsluiten met een verlies €36 miljoen.
24 Mei 2019
suiker euro

Nieuws Suiker

Ook Christal Union sluit 2 Franse suikerfabrieken

Frankrijk krijgt klap na klap als het om de suikerverwerking in het land gaat. Daar waar Südzucker in maart nog aankondigde 2 fabrieken te sluiten, laat Cristal Union deze week weten dat het 2 locaties sluit in verband het mondiale suikeroverschot.
19 April 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox