Shutterstock

Nieuws Suiker

Ook Christal Union sluit 2 Franse suikerfabrieken

19 April 2019 - Redactie Boerenbusiness

Frankrijk krijgt klap na klap als het om de suikerverwerking in het land gaat. Daar waar Südzucker in maart nog aankondigde 2 fabrieken te sluiten, laat Cristal Union deze week weten dat het 2 locaties sluit in verband het mondiale suikeroverschot.

Cristal Union, de op 1 na grootste suikerproducent in Frankrijk, is in rode cijfers gekomen en daardoor genoodzaakt de locaties in Bourdon (40.000 ton suiker per jaar) en Toury (65.000 ton suiker per jaar) te sluiten. Cristal Union laat weten weinig hoop te zien in de suikermarkt; er is simpelweg teveel aanbod van suikerriet en bietsuiker voor de mondiale vraag en dat gaat voorlopig niet veranderen.

Sluiting in 2020
De sluiting van de beide fabrieken staat gepland voor 2020, na afloop van het bietenseizoen en de verwerking van 2019. Dit hebben 500 bietentelers en 300 werknemers per brief te horen gekregen. Deze maatregelen zijn volgens het concern nodig, omdat na het einde van het bietenquotum in 2017 een overaanbod stevig op de wereldmarkt drukt.

In combinatie met de lagere bietenoogst en historisch lage suikerprijzen (een daling van 20,6% in 2018) zorgt dat dit bedrijf afgelopen jaar een verlies heeft geleden van €99 miljoen. Naast de sluitingen, worden ook de activiteiten in de verpakkingslocatie in Erstein teruggeschroeft.

Tereos
Er rest hierna nog 1 suikerfabrikant in Frankrijk: Tereos. Aan persbureau Reuters laat deze verwerker weten geen plannen te hebben om locaties te sluiten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden