Brussel

glastuinbouw sjaak van der tak

Nieuws Belangenbehartiging

Van der Tak reageert op rol bij subsidiefraude

LTO-voorzitter Sjaak van der Tak heeft volgens berichten in het Financieele Dagblad een bedenkelijke rol gespeeld bij het niet terugbetalen van te veel betaalde GMO-subsidies door het inmiddels failliete FresQ. Brussel eist ruim €52 miljoen terug.
27 Januari 2022
veevoer koeien voerhek

Inside Melk

Zuivel moet zich lokaler èn mondialer ontwikkelen

De melkveehouderij en zuivelindustrie in de EU staan in de komende jaren voor een lastige opgave. Ze moeten zowel beter lokaal en regionaal ingebed raken, als beter kunnen meedraaien in de internationale context. Een van de gevolgen is een verminderde concurrentiekracht.
1 Oktober 2021
Janus WOJCIECHOWSKI

Achtergrond Europese Commissie

Dit is Brussels nieuwe landbouwkopstuk

De nieuwe samenstelling van de Europese Commissie is op 10 september gepresenteerd. De Pool Janusz Wojciechowski (64) treedt in de voetsporen van Phil Hogan en is in de komende 5 jaar de hoogste landbouwbaas in Brussel. Wie is deze man en wat zijn andere zaken die opvallen?
10 September 2019
financieel euro betalen

Opinie Leonie Bosch

Weer is landbouwsector blij gemaakt met een dode mus

Maandag 29 april kwam het nieuws naar buiten dat er bijna €2 miljard beschikbaar is voor jonge boeren en de bio-economie in Europa. Het wordt verkocht alsof de gehele landbouwsector nu gered is en het moet gezien worden als een steuntje in de rug richting de toekomst.
3 Mei 2019
Italie

Inside Rente

Nieuwe spanningen tussen Brussel en Rome op komst?

Spanningen tussen de Europese Commissie en Italiaanse regering kenmerkten het jaar 2018 in de eurozone. Door het Kerstakkoord kwam er een einde de maandenlange spanning, maar de kans bestaat dat die spanningen dit jaar opnieuw oplaaien.
28 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox