Deutsche Bauernverband

gerst wintergerst

Inside Granen&Grondstof

Duitse boeren minder optimistisch over granen

Het Deutsche Bauernverband (DBV) schat de gemiddelde graanoogst in Duitsland voor dit seizoen net onder het 5-jarige gemiddelde. De Duitse boeren zijn minder optimistisch over de opbrengsten dan bijvoorbeeld het JRC MARS instituut en het USDA, die juist bovengemiddelde opbrengsten verwachten.
8 Juli 2021
akkerbouw grond Duitsland tarwe - agri graan - agri

Nieuws Duitsland

Iets betere stemming onder Duitse boeren

De stemming onder Duitse boeren is het afgelopen kwartaal iets verbeterd. Dat blijkt uit de resultaten van de conjunctuurbarometer van de Duitse boerenbond DBV. De belangrijkste reden voor optimisme zijn de relatief hoge grondstofprijzen van het moment.
13 April 2021
beregening

Nieuws Water

'Landbouw moet prioriteit krijgen in waterverzorging'

De agrarische sector in Duitsland moet prioriteit krijgen wanneer in droge periodes de waterbeschikbaarheid krap is. Dat zegt het Deutscher Bauernverband op wereldwaterdag, 22 maart. Slechts 2% van het areaal landbouwgrond in Duitsland wordt beregend, maar door extreem weer neemt de behoefte toe.
22 Maart 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Varkensexport

Duitsland eist gelijk speelveld in bigcastratie

De Duitse Boerenbond (DBV) eist een gelijk speelveld als het gaat om houderij-eisen bij de import van biggen binnen de EU. Dit geldt in het bijzonder voor de manier van verdoven bij het castreren op Deense en Nederlandse bedrijven, de grootste exporteurs van biggen naar Duitsland.
6 Augustus 2020
combine oogsten wintergerst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Duitse graanoogst wederom onder gemiddeld

Voor het derde jaar op rij wordt de oogst van granen en koolzaad in Duitsland negatief beïnvloedt. Ook ten opzichte van oogstjaar 2019 wordt een kleinere oogst verwacht door de Duitse boerenbelangenbehartiger DBV. Naast het droge voorjaar laat de natte herfst zijn sporen na.
26 Juni 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox