Kunstmestprijzen

kunstmest

Analyse kunstmest

Prijsdaling kunstmest blijft flink door zetten

Een bodemprijs voor kunstmest is nog altijd niet in zicht. Inmiddels is de prijs voor KAS (kalkammonsalpeter) al onder de grens van €40 per 100 kilo gezakt. Dat terwijl er best wat verkocht wordt op het moment. Ook kali- en fosfaatkunstmest dalen in prijs.
28 Maart 2023
kunstmest

Analyse kunstmest

Stikstofkunstmest blijft verder dalen in prijs

De prijs voor stikstofkunstmest is stevig gedaald, maar heeft zijn bodem nog niet bereikt. Ook nu de vraag begint toe te nemen, blijft de prijsdaling doorzetten. De prijs van kalkammonsalpeter (KAS) zit inmiddels dichter bij de €40 dan de €50 euro per 100 kilo. In andere Europese landen begint de prijs van stikstofkunstmest te stabiliseren.
14 Maart 2023
kunstmest Kali

Analyse meststoffen

Meststoffen blijven dalen, kali blijft voorlopig prijzig

Nu er meer kunstmest wordt verkocht is er nog geen rem gekomen op de daling van de kunstmestprijzen. Ook kalimeststoffen zijn dalende, maar het product blijft aan de prijs. De ammoniakproductie in Europa komt gedeeltelijk weer op stoom door de lagere gasprijs, maar chemiereus BASF legt de ammoniakproductie aan banden.
1 Maart 2023
kunstmest

Analyse Meststoffen

Kunstmestmarkt staat voor grote logistieke uitdaging

De meststoffenmarkt mag dan dalende zijn maar staat voor een grote logistieke uitdaging. De voorraden bij de handel zijn minimaal en boeren blijven nog altijd afwachten met inkopen, in de hoop op nog lagere prijzen. Dat brengt problemen met zich mee. Inmiddels is KAS gedaald tot € 50 per 100 kilo.
15 Februari 2023
kunstmest Yara

Nieuws Meststoffen

Kunstmestfabrikanten boeken riante winsten

De zeer hoge en sterk fluctuerende energiekosten hebben voor kunstmestproducenten OCI en YARA niet verkeerd uitgepakt. Beide bedrijven boeken een fors hoger resultaat dan vorig jaar. En dat terwijl zij minder kunstmest produceerden.
14 Februari 2023
kunstmest

Nieuws kunstmest

Kunstmest in de uitverkoop begin 2023?

De kunstmestprijzen blijven dalen en staan onder druk door het aanbod en de dalende gasprijs. Althans, als het gaat om de prijs van stikstofmeststoffen, andere meststoffen blijven prijshoudend tot nu toe. In andere continenten dalen die prijzen echter wel fors en lijkt het een kwestie van tijd. Europa is een belangrijke importeur van kali-en fosfaatmeststoffen.
27 December 2022
kunstmest

Nieuws kunstmest

Bodemprijs kunstmest nog altijd niet bereikt

Met een lagere kunstmestproductie in Europa dan in andere jaren en de opnieuw stijgende gasprijs, zou je zeggen dat de prijs voor stikstofhoudende meststoffen niet verder zou dalen. Niets lijkt minder waar, want de prijs voor kalkammonsalpeterzuur (KAS) doet opnieuw een stapje naar beneden.
13 December 2022
kunstmest

Analyse Kunstmest

Vraag naar kunstmest blijft zwak, bodemprijs bereikt?

De kunstmestprijzen zijn in rap tempo gedaald maar lijken nu enigszins te stabiliseren. De marktvooruitzichten voor komende maanden zijn ook onzeker. De boer is geïnteresseerd in het huidige prijsniveau maar blijft afwachtend.
6 December 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden