Kunstmestprijzen

akkerbouw kunstmest mest

Nieuws Kunstmest

Van de Reijt Meststoffen komt in Spaanse handen

De Spaanse kunstmestproducent en -distributeur Grupo Fertiberia neemt het Nederlandse Van de Reijt Meststoffen BV over. Met de overname wil Grupo Fertiberia de internationale afzet een boost geven. Van de Reijt en het Belgische dochterbedrijf Janssens Smeets zijn actief als groothandelsbedrijf in en blender van kunstmest in de Benelux.
24 November 2022
kunstmest

Analyse kunstmest

Kunstmestprijs blijft maar dalen, boeren wachten af

De prijzen voor stikstofhoudende meststoffen in heel Europa blijven ook in november dalen. Inmiddels is de prijs zelfs onder de €700 per ton gedoken voor KAS, hetzelfde niveau als afgelopen zomer. Is er nog meer ruimte voor KAS om in prijs te zakken?
23 November 2022
kunstmest

Nieuws Kunstmest

Kremlin zet kunstmest in als pressiemiddel

In de onderhandelingen over het verlengen van de graandeal tussen Rusland, Oekraïne en het westen heeft het Kremlin de export van kunstmest ingezet als pressiemiddel. De export van ammoniak ligt sinds het begin van de oorlog deels stil. Een belangrijke pijpleiding – die loopt over Oekraïens grondgebied – is nog steeds buiten gebruiken. De exportinkomsten heeft Rusland hard nodig.
16 November 2022
kunstmest

Nieuws kunstmest

EU kiest voor vergroening in kunstmestcrisis

De Europese Commissie (EC) heeft deze week een nieuw plan met maatregelen en acties gepresenteerd om de impact van stijgende kunstmestprijzen op te vangen. Dit moet zowel de boeren als industrie ondersteunen met de uitdagingen waarmee zij momenteel te maken hebben op het gebied van meststoffen. Op de korte termijn levert dat niets op wat betreft de kunstmestprijzen.
11 November 2022
kunstmest

Analyse Kunstmest

Dit zijn de verwachtingen van kunstmestfabrikanten

De kunstmestprijzen hebben een voorzichtige daling ingezet. Telers stellen zich nu de vraag: zullen de prijzen verder dalen en moet ik wachten met bestellen of is het dipje in de prijzen maar van korte duur en kan ik beter nu toeslaan? Een antwoord op die vraag is niet te geven. Maar met de kwartaalcijfers de afgelopen weken gepubliceerd zijn, geven de kunstmestproducenten wel een kijkje in de keuken hoe zij verwachten dat de markt zich de komende tijd zal ontwikkelen.
10 November 2022

BB TV Peter Arkenbout

'Groene stikstofkunstmest komt, maar kost tijd'

Kunstmestproducent Yara werkt hard aan het produceren van groene stikstofkunstmest. Voor de productie wordt louter groene stroom gebruikt en waterstof vervangt het gebruik van aardgas.
7 November 2022
kunstmest

Analyse kunstmest

Kunstmestprijzen vinden eindelijk weg naar beneden

De kunstmestprijzen in Europa zijn langzaam dalende als gevolg van een zwakkere vraag. Ook de dalende gasprijzen zijn van grote invloed. Tot grote dalingen leidt dat echter nog niet en het is onzeker wat het prijsniveau gaat worden.
31 Oktober 2022

BB TV Reinier Gerrits

Kunstmestindustrie niet blij met uitfasering derogatie

De situatie op de kunstmestmarkt is nog steeds gespannen, beaamt Reinier Gerrits, directeur van Meststoffen Nederland. Op de schaal van 1 tot 10 spreekt Gerrits zelfs van een 'vette 10'. Met Gerrits bespreken we deze situatie. Ook gaan we in op de Europese meststoffenstrategie die in november in Brussel wordt gepresenteerd. Verder is hij niet blij met de uitfasering van derogatie, hoewel dat voor de industrie commercieel wel interessant kan zijn. 
27 Oktober 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden