Fastfood

aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking verwerking

Nieuws Aardappelen

KFC Kenia haalt frites van menu vanwege tekort

De fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft te kampen met een tekort aan frites in Kenia. Door verstoringen in de logistieke keten - die grotendeels veroorzaakt zijn door corona - zijn containers meer dan een maand vertraagd, waardoor de fastfoodketen in het Oost-Afrikaanse land gedwongen is frites van het menu te halen.
6 Januari 2022
euro economie portemonnee

Nieuws Food

Foodsector krijgt ook in 2021 nog een flinke klap

Zelfs als de lockdown wordt opgeheven, gaan bedrijven in het foodservicekanaal nog een zware periode tegemoet. Door beperkende maatregelen en verschillende structurele effecten blijft de omzet ook in 2021 onder druk staan. Restaurants en cateraars incasseren de grootste klap.
12 November 2020
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Nieuws Analyse ABN Amro

Foodsector krimpt, pas herstel na 2021

De Nederlandse foodsector krimpt dit jaar met 4% als gevolg van de coronacrisis. Dit komt niet alleen door vraaguitval van de horeca, maar ook door het wegvallen van export. Foodbedrijven die leveren aan supermarkten en online winkels maken daarentegen een flinke groei door. Een volledig herstel van de foodsector wordt pas na 2021 verwacht.
4 September 2020
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelen

Vraag naar witvlezige aardappelen neemt toe

Alhoewel de termijnmarkt doet vermoeden dat het allemaal rustig voortkabbelt op de aardappelmarkt, lijkt er toch voorzichtig beweging in te komen. De noteringen in Noordwest-Europa geven een stabiel tot prijshoudend beeld, waarbij België en Frankrijk voornamelijk geelvlezige rassen noteren.
17 Januari 2020
varkensvlees bacon

Nieuws Varkensvlees

McDonald's stunt met gratis bacon in Amerika

Fastfoodketen McDonald's doet sinds januari in de Verenigde Staten (VS) extra bacon op zijn burgers. Ook Wendy's lokt de klanten met extra bacon. Door de lage varkensprijs in de VS is bacon spotgoedkoop geworden. 
3 Maart 2019
frites aardappelverwerking frituur frituren

Inside Aardappelen

Fastfoodketens immuun voor dieetadviezen

Ondanks een gebezigde trend naar gezonder eten en wellicht minder vlees trekken de bestaande en nieuwe fastfoodketens zich hier weinig van aan. In Nederland, maar ook elders ter wereld, stijgt het aantal fastfoodketens flink.
28 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief