Ketensamenwerking

graanveld brouwgerst

Opinie Krijn J. Poppe

De geketende boer en het sorteren van winnaars

FarmerFriendly of On the way to Planet Proof? Dagverkoop, poolcontract of vaste-prijs-contract? Vrije mester of contract? Coöperatie of beursgenoteerd? Veiling of contract? Allemaal keuzes van vragers en aanbieders om de relaties in de keten vorm te geven.
12 Januari 2021
akkerbouw grond belgie

Nieuws Grondmarkt

Wat als de supermarkt ook landeigenaar wordt?

De Belgische supermarktketen Colruyt Group begeeft zich op glad ijs. De organisatie wil nog meer landbouwgronden verwerven en dat leidt tot veel discussie, zowel bij landbouworganisaties als binnen de Vlaamse politiek. Gevreesd wordt dat de positie van de boer in de keten verder onder druk komt te staan.
22 Oktober 2020
Boerenbusiness

Opinie Kees Maas

Ook een keten heeft een zwakste schakel

De afgelopen jaren is de globalisering van de voedselketen steeds verder geperfectioneerd. Vergaande afspraken over volume, kwaliteit, prijs, logistiek en financiering maakt dat de landbouwsector ongekend heeft kunnen groeien. En zich heeft ontwikkeld tot een onmisbare schakel in de wereldwijde voedselvoorziening.
22 Mei 2020
melk zuivel

Nieuws Versketens

Gesloten ketens stuiten op 3 grote dilemma's

De versketens van vlees, zuivel, groenten en fruit hebben te maken met 3 grote dilemma's, zo blijkt uit onderzoek van de EFMI Business School. Zij trekken deze conclusies op basis van 4 praktijksituaties.
5 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden