SDE

Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

'Het verdienmodel was doorslaggevend'

Aan zijn melkveebedrijf met 130 koeien heeft Marcel Rutte (55) werk genoeg. Toch slaagde hij er dit jaar in om een extra inkomstenbron aan te boren. 1.776 Canadian Solar zonnepanelen hebben zijn onderneming toekomstbestendiger gemaakt.
11 December 2020
Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

'Gemakkelijk geld besparen en verdienen'

Nederland wordt steeds duurzamer. Steeds meer agrarisch ondernemers kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Het is belangrijk voor het milieu, maar als ondernemer telt het financiële rendement natuurlijk zwaar mee.
13 November 2020
Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Primeur: 'Eigen panelen zonder te investeren'

Een onderneming vergroenen met zonnepanelen, zonder daarvoor een lening af te sluiten. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het Barneveldse bedrijf Energy Shift maakt het sinds deze week mogelijk. Een primeur in Nederland.
13 Oktober 2020
Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Verlopen SDE+-subsidie is weggegooide goudmijn

Een agrariër met een SDE+-subsidiebeschikking heeft goud in handen. Een investering in zonnepanelen kan gemakkelijk 9% rendement per jaar opleveren, en dat 15 jaar lang. Dat percentage kan verder oplopen voor ondernemers die een gunstige SDE+-beschikking hebben uit 2017, 2018 of 2019.
28 September 2020
Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Extra winstmarge door zonnepanelen

Veel agrarische bedrijven hebben er mee te maken: steeds meer partijen die er met een deel van de marge vandoor gaan. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het bedrijf. Varkenshouder Johnny Hogenkamp investeerde in zonnepanelen om zijn margeverlies te herstellen.
11 September 2020
Green Farm Energy

Aangeboden door Green Farm Energy

Blijft de subsidie voor zonnepanelen beschikbaar?

Agrarisch ondernemers met investeringsplannen in duurzame energie kunnen vanaf 24 november weer subsidie aanvragen. Dat is 8 weken later dan gepland. Bovendien wordt SDE+ nu SDE++. Wat verandert er deze subsidieronde?
9 September 2020
Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Zonnepanelen voor risicospreiding

Nederland is een ideaal land voor zonnepanelen. De zon schijnt veel en het is niet té warm. Ondernemers profiteren bovendien van aantrekkelijke subsidies van de overheid.
21 Augustus 2020
vergister biogas monovergister

Nieuws Energie

Animo monomestvergisting onder boeren neemt toe

De animo voor monomestvergisting onder melkveehouders neemt toe, signaleert FrieslandCampina. Niet alleen het vertrouwen in de techniek en het verdienmodel groeit, maar ook de huidige ammoniakdiscussie speelt hierin een rol. De techniek heeft in potentie een meeropbrengst van €0,04 per kg melk en kan de ammoniakemissie halveren.
15 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden