Handelsverdrag

pesos

Nieuws Handelsverdrag

EU en Mexico sluiten handelsakkoord

De onderhandelingen hebben 4 jaar geduurd, maar eind april was het dan zover. De EU en Mexico hebben een akkoord bereikt over een handelsdeal. Met dit akkoord krijgt de 20 jaar oude bestaande overeenkomst een 'update'. Wat betekent deze deal voor de Europese en Nederlandse agrarische sector?
1 Mei 2020
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Analyse CETA

Akkoord op CETA, wat houdt het in?

De Tweede Kamer heeft vanmiddag ingestemd met het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Canada, kortweg CETA. Daarmee heeft het veelbesproken handelsverdag opnieuw een belangrijke stap gezet. Wat is CETA eigenlijk, en wat betekent dit voor de agrarische sector? Boerenbusiness schetst de gevolgen in 6 vragen. 
18 Februari 2020
Brussel Europese Commissie

Nieuws Handelsakkoord

Groen licht voor verdrag tussen EU en Vietnam

Het Europees Parlement heeft ingestemd met het vrijhandelsakkoord met Vietnam. Daarmee komen in de komende 10 jaar vrijwel alle invoerrechten tussen de Europese Unie en Vietnam te vervallen. Dat biedt kansen voor de agrarische export.
13 Februari 2020
china Boerenbusiness

Inside Rente

Deelakkoord VS met China lastig uit te voeren

China en de Verenigde Staten hebben recentelijk eindelijk hun deelhandelsakkoord gesloten. Een bron van onzekerheid voor de wereldeconomie en financiële markten is op korte termijn daarom redelijk opgedroogd. Het betekent echter niet dat de onzekerheid ook voor heel 2020 weg is.
20 December 2019
rundvlees varkensvlees

Nieuws Mercosur en Brexit

Groot aanbod rundvlees dreigt door handelsdeals

De Mercosur-overeenkomst en de Brexit kunnen samen het aanbod van rundvlees op de Europese markt met 7 tot 10% vergroten. Dat stelt Danish Crown. Volledige toegang tot belangrijke exportmarkten en een snelle toegang tot China zijn volgens het Deense vleesconcern nu essentieel.
10 Juli 2019
boerenprotest

Nieuws Handelsverdrag Mercosur

Frustratie over handelsdeal EU met Zuid-Amerika

Na 20 jaar onderhandelen is er 28 juni een akkoord gesloten over het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Mercosur. Terwijl in de Zuid-Amerikaanse landen (Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay) de deal met luid applaus wordt ontvangen, is in Europa lang niet iedereen blij. Onder andere in de vleessector ligt de kwestie gevoelig.
3 Juli 2019
tekenen handtekening Boerenbusiness

Inside Financieel

Landbouw vreest voor nieuw handelsverdrag

De onderhandelingen voor een handelsverdrag tussen de Europese Unie en Zuid-Amerikaanse Mercosur-landen zijn in een stroomversnelling beland. Volgens Eurocommissaris Phil Hogan zou er zelfs deze maand nog een akkoord kunnen zijn. Dat roept weerstand op vanuit de land- en tuinbouw, onder meer vanwege angst voor forse prijsdalingen en een ongelijk speelveld.
21 Juni 2019
zuivel melkveebedrijf kaas melkverwerking

Inside Melk

Handelsverdrag met Japan geeft kaasexport een boost

Het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Japan is sinds januari van kracht en daar profiteert de kaasexport dankbaar van. In het eerste kwartaal van 2019 nam de kaasexport naar Japan namelijk met meer dan 25% toe.
22 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden