Laurens Maartens

financieel euro pond

Opinie Laurens Maartens

De onmogelijke spagaat van Mark Carney

De Bank of England zou, met het oog op de lage werkloosheid en stijgende lonen, niets liever doen dan de rente verhogen. Echter, door de onzekerheid over de brexit zit de bank in een lastige spagaat.
30 Oktober 2018

Marktflits Valuta

Valutamarkt heeft antwoorden nodig

Het Italiaanse begrotingstekort blijft de financiële markten parten spelen. De vraag is hoe de Europese Centrale Bank op het voorstel van de Italiaanse regering gaat reageren. Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij, praat je bij over de ontwikkelingen.
24 Oktober 2018

Marktflits Valuta

Een spannende week voor de euro

De brexit-onderhandelingen en onrust in Italië houden de valutamarkt levendig. Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij, duidt de gebeurtenissen. 
17 Oktober 2018
valuta dollar biljetten

Opinie Laurens Maartens

Beurspaniek! Wat is er mis met de dollar?

De aandelenmarkten gaan flink onderuit en de spanning in de financiële wereld neemt opeens flink toe. Gelukkig zijn er veilige schuilhavens, zoals goud en staatsobligaties. Maar wat is er mis met de dollar?
12 Oktober 2018

Marktflits Valuta

Italië heeft financiële markten in houdgreep

Italië heeft de financiële markten in de houdgreep. De rente tussen Italië en Duitsland loopt dan ook alsmaar verder op. Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij, vertelt wat er nog meer speelt.
10 Oktober 2018
financieel euro valuta

Opinie Laurens Maartens

Gaat de spaarrente dan eindelijk stijgen?

De korte rente zit in de ontwikkelde wereld duidelijk in de lift. De financiële wereld heeft echter voornamelijk oog voor wat er gebeurt met de lange rente op de obligatiemarkt. Dit nadat de Italiaanse regering wilde begrotingsplannen aankondigde.
4 Oktober 2018

Marktflits Valuta

Onrust leidend op valutamarkten

Het is onrustig op de verschillende valutamarkten. Dit heeft meerdere oorzaken. Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij, licht de markten toe.
3 Oktober 2018
olie tanken benzine

Opinie Laurens Maartens

Pijn aan de pomp, feest op valutamarkt

De prijs van 1 liter benzine kan in de komende periode zomaar richting de €2 kruipen. Dat is slecht nieuws voor autobezitters, maar het klinkt handelaren in Russische roebels en Noorse kronen als muziek in de oren.
27 September 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief