Chipsaardappelen

chips

Analyse Aardappelen

Chipsmarkt groeit komende jaren stevig door

De wereldwijde markt voor aardappelchips zal naar verluidt in de komende jaren met 36% groeien. Of Nederlandse telers van chipsaardappelen daarvan kunnen profiteren, valt te bezien. De groei zit vooral in verre markten en chips is geen ideaal exportproduct.
13 December 2021
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Ook Polen kampt met kwaliteitsissues

De problemen met de kwaliteit van aardappelen blijven niet beperkt tot Noordwest-Europa. Ook in Polen maken akkerbouwers zich zorgen om hoe de hoofdoogst uit de grond komt. Een grillig en extreem groeiseizoen ligt daaraan ten grondslag. Wat betekent dat voor de opbrengst?
22 September 2021
aardappelen akkerbouw aardappelschillen schillen

Nieuws Food

PepsiCo maakt kunstmest van aardappelschillen

Voedingsgigant PepsiCo gaat aardappelafval een nieuwe bestemming geven. Het bedrijf werkt hiervoor samen met het Britse CCm Technologies, dat een technologie ontwikkelt om koolstof af te vangen voor de productie van onder meer kunstmest.
9 December 2020
Croky

Nieuws Aardappelanalyse 2019

'Chipsaardappel moet beter renderen dan fritesras'

De chipsaardappel kent eigen wetten en regels in de teelt, de logistiek en de afzetmarkt. Toch moet het Belgische Roger & Roger, de producent van onder meer Croky, in teeltcontracten meebewegen met de ontwikkelingen op de fritesmarkt.
4 November 2019
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking verwerking chips

Nieuws Aardappelen

Chipsbedrijf Roger & Roger breidt uit in Hongarije

De Belgische chipsproducent Roger & Roger uit Moeskroen koopt een conservenfabriek van concern Greenyard. Met deze stap wil de producent zijn marktaandeel in Centraal- en Oost-Europa verstevigen en logistieke voordelen te behalen.
3 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox