Zaaiuienareaal

uienzaaien

Nieuws Uien

Uien zaaien afgerond, maar onzekerheid bij telers

De laatste uien worden deze week nog ingezaaid maar inmiddels hebben veel telers de eerste klap in de teelt te verwerken. In veel regio's laat het plantaantal te wensen over vanwege de korst. Daarnaast daalt het areaal licht is de verwachting.
28 April 2022
uien zaaien

Nieuws Uien

Areaal zaaiuien doet een stap terug in 2022

Nadat het areaal zaaiuien het afgelopen jaar nog met 11% (CBS) toenam, doet dat in 2022 een stapje terug. Dat is de verwachting van verschillende uienzaadleveranciers. Er is tot op heden minder zaaizaad verkocht en dat ligt grotendeels aan de teelt die uitdagender is dan ooit. Rood uienzaad is daarentegen zo goed als uitverkocht.
3 Maart 2022
uien Gewastour2020

Inside Uienmarkt

In welke provincie stijgt het areaal uien het meest?

Het Nederlandse areaal zaaiuien is voor het lopende teeltseizoen 2021 met 11% gestegen ten opzichte van 2020. In welke provincie is het areaal het meest toegenomen?
9 Juli 2021
uien zaaien flevoland zaaiuien

Inside Uien

Hebben goede prijzen invloed op uienareaal?

De uienexport is - zeker de eerste helft van het seizoen - buitengewoon goed verlopen. Hoewel de export de tweede helft van het seizoen rustiger is, blijven de prijzen op een redelijk niveau. Vertalen de goede prijzen van het afgelopen seizoen zich dit jaar naar uitbreiding van de uienteelt?
3 Maart 2021
uien Gewastour2020 uienzaaien

Inside Uien

Akkerbouwer teelt in 2021 niet achter uienmarkt aan

Een exceptionele export en vlot lopende markt dit najaar zijn ingrediënten om het uienareaal in 2021 eens fors uit te laten breiden. Gooi daar de vooruitzichten voor het komend aardappelseizoen bij en die verwachting wordt alleen maar sterker. Toch signaleren zaadbedrijven een andere richting.
4 Januari 2021
Gewastour zaaiuien Gewastour2020

Inside Uien

Coronavirus heeft impact op uienareaal NZ

Uientelers in Nieuw-Zeeland hebben voor oogstjaar 2020-2021 minder uien gezaaid. Het coronavirus brengt onzekerheid met zich mee voor wat betreft de exportverwachtingen. Ook heeft het land nog veel oude uien te verwerken. Wat betekent dit voor de uienmarkt?
30 November 2020
uien

Inside Uien

Gaat de siepel de juun verslaan?

Op het Nederlandse uientoneel is een belangrijke verschuiving aan het plaatsvinden. De siepel wint het steeds vaker van de juun. Dat deze trend doorzet is aannemelijk. Welke rol vervult de Noord-Nederlandse ui in Nederland?
27 Februari 2020
uien Schoffelen Onkruidbestrijding

Inside Uien

Zo verdwijnt de uienteelt uit Zeeland

Maar weinig akkerbouwgewassen kennen zo'n markant verloop als de Hollandse ui. Wie een 15 jaar oude kaart erbij pakt ziet 2 diepgekleurde plekken als hotspot van de uienteelt: Zeeland en Flevoland. Anno 2019 is dat beeld compleet anders. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
24 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden