Vleesveehouderij

koeien

Inside Melk

Zowel minder melkvee als vleesvee in Europa 

De Europese melkveestapel krimpt door groeiende efficiëntie in de sector. Tegelijkertijd laat de vleesveesector tevens een afname zien, omdat de prijzen voor rundvlees al sinds maart 2020 op een (zeer) laag niveau staan. Dit laat het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) weten.
22 Maart 2021
Boerenbusiness twente

Nieuws Zoönosen

Staf kapittelt universiteit om statement veehouderij

Stichting Agrifacts (Staf) eist dat de Universiteit Twente een persbericht, waarin een verband wordt gelegd tussen intensieve veehouderij en zoönosen, aanpast. Anders overweegt Staf een klacht in te dienen bij de VSNU, de handhaver van de integriteitscode voor universiteiten.
18 Februari 2021
rundvlees varkensvlees BlackAngus

Nieuws Rundvlees

Grasgevoerd Iers rundvlees gekenmerkt met eigen label

De Ierse overheidsinstantie Bord Bia (de Irish Food Board) lanceert dit najaar een nieuw nationaal kwaliteitslabel voor Iers rundvlees genaamd 'Grass Fed Standard'. Het label moet consumenten transparantie geven over de herkomst van het vlees.  
24 November 2020
melkveebedrijf koeien

Nieuws Amerikaanse veehouderij

Californië wil bijproducten voeren verbieden

De Amerikaanse staat Californië wil een nieuwe wet introduceren die ervoor zorgt dat melk- en vleesveehouders geen bijproducten afkomstig uit onder andere de horeca en supermarkten aan hun vee mogen voeren. Hiermee wil de staat de methaanuitstoot reduceren.
28 Juli 2020
vleeskoe

Nieuws Visie 2025

Een korte keten moet vleesveehouderij redden

Het rendement van de Nederlandse vleesveehouderij staat onder druk. Om de marktpositie te verbeteren, zijn onder meer korte ketens nodig en een stevigere inzet op imago, kwaliteit en verbinding.
11 Juli 2019
rechtspraak rechtbank vonnis Boerenbusiness

Nieuws Fosfaatrechtenstelsel

Rechter wijst verzoek vleesveehouders af

De vleesveehouders die door het foutief toekennen van de fosfaatrechten in de problemen zijn gekomen, krijgen geen voorlopige voorziening. Deze uitspraak deed het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) maandag 12 november inzake 4 aanvragen van vleesveehouders.
12 November 2018
koeien

Nieuws Fosfaatrechten

Melkveehouder houdt fosfaatrechten vleesvee

De niet toegekende fosfaatrechten die melkveehouders van vleesveehouders hebben gekocht, hoeven niet met terugwerkende kracht worden teruggegeven. Deze mededeling doet Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer.
19 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox