Grondbezit

akkerbouw grond Engeland UK graan - agri

Nieuws Engeland

Ophef over kleine elite die helft Engelse grond bezit

De helft van het grondareaal in Engeland is momenteel in het bezit van zo'n 25.000 landeigenaren. Dat is minder dan 1% van de totale bevolking. Daarom willen de parlementsleden in het land een nieuwe belasting introduceren.
24 April 2019
brazilie soja - agri

Achtergrond Grond

Dit zijn de 5 grootste landeigenaren

Grond is een gewild bezit, en voor boeren zeer belangrijk. Ook buiten de agrarische sector zijn echter veel actoren voor wie grond belangrijk is, maar toch prijken in de lijst met grootste grondeigenaren behoorlijk wat boeren.
4 Maart 2019
akkerbouw grond

Nieuws Grond

Belegger ASR bijna grootste grondeigenaar

Het areaal dat in eigendom van agrarisch ondernemers is, is gedaald. Daarentegen nam het areaal erfpacht de afgelopen 10 jaar juist toe. Dat heeft te maken met het feit dat beleggers steeds meer investeren in grond.
6 Februari 2019
akkerbouw grond Polen

Nieuws Grond

Niet alleen de grondprijs is belangrijk in Oost-Europa

Buitenlandse investeerders in grond tonen de laatste jaren meer interesse in Oost-Europese landen. Boeren die in West-Europa amper groeimogelijkheden hebben, kunnen in deze landen namelijk vaak veel makkelijker groeien.
11 Januari 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel Engeland UK

Nieuws Grond

Stofzuigerkoning Dyson wordt megaboer

De Britse uitvinder, multimiljardair en pro-brexiteer James Dyson heeft er een nieuwe titel bij. De 71-jarige ondernemer, bekend van stofzuiger- en haardrogermerk Dyson, is namelijk de grootste akkerbouwer in het Verenigd Koninkrijk geworden. Hij blijft zijn vermogen in grond investeren.
26 September 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden