Uienopbrengst

uien

Gewastour uien - week 31

Zaaiuien strijken, juiste MH bespuiting cruciaal

De zaaiuien van de Gewastour zijn vorige week begonnen met strijken en inmiddels gaat dat erg snel. De eerste MH-bespuitingen zijn dan ook gedaan, waarbij het juiste moment cruciaal is voor een goede opname. 
4 Augustus 2021
uien uienoogst

Inside Uien

VTA: 'Grote spreiding in uienopbrengst zichtbaar'

De gemiddelde opbrengst van uien ligt dit seizoen iets onder vorig seizoen, maar boven het meerjarig gemiddelde. Dit blijkt uit de proefrooiing die telersorganisatie VTA ook dit jaar weer uitgevoerd heeft onder de leden. Toch blijft het lastig om een gemiddelde te communiceren, omdat de spreiding in het land gigantisch is.
29 September 2020
uien uienareaal uienveld uienoogst zwad

Inside Uien

Nieuwe teeltgebieden blinken uit in uienoogst

Het zijn de nieuwe teeltgebieden in Noordoost- en Zuidoost-Nederland die dit jaar uitblinken in de opbrengst en kwaliteit van zaaiuien. Dat melden zaadbedrijven. De traditionele teeltgebieden in Flevoland en het zuidwesten kampen allemaal met problemen, al zijn de verschillen per teler enorm.
15 September 2020
uien

Nieuws Uien

VTA: 'Oogst zaaiuien 2019 verdubbeld'

Wanneer we afgaan op de proefrooicijfers voor zaaiuien van telersorganisatie VTA, dan komt de Nederlandse zaaiuienoogst uit op 1,66 miljoen ton. Dat is bijna een verdubbeling van het volume dat vorig jaar werd geoogst. De VTA-cijfers liggen op het meerjarig gemiddelde.
17 September 2019
zaaiuien

Inside Uien

Duitse akkerbouwer verruilt aardappel voor ui

Duitsland breidt de teelt van uien dit jaar fors uit. De akkerbouwers omarmen het gewas graag, omdat deze markt goede kansen biedt. Vooral veel aardappeltelers starten dit seizoen voor het eerst met de teelt.
20 Augustus 2019
uien Nieuw-Zeeland

Inside Uien

Eerste geluiden positief over Nieuw-Zeelandse uien

In Nieuw-Zeeland zijn vrijwel alle vroege plantuien geoogst en is een begin gemaakt met de bewaaruien. De verwachtingen voor de opbrengst zijn positief, en dus heeft het matige en overwegend natte groeiseizoen voor de uien niet verkeerd uitgepakt.
18 Februari 2019
akkerbouw uien

Nieuws Oogstramingen

Wiebes: 'Oogstraming uien blijft in oktober'

Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) schrijft in een Kamerbrief dat hij de oogstramingen van zaaiuien van het CBS in oktober naar buiten wil blijven brengen. Dit ondanks ophef over een eventueel marktverstorende werking.
19 November 2018
akkerbouw uien

Inside Uien

44 procent minder uien is slechts het begin

Sorteerders en exporteurs van uien hebben weinig reden om de voorlopige oogstraming van het CBS in twijfel te trekken. De genoemde 44% lag in de lijn der verwachting en het is een mokerslag voor de sector. Het nettopercentage wordt nog lager geschat.
31 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden