Planbureau voor de Leefomgeving

koeien weidegang

Nieuws Klimaat

Klimaat kost landbouw 1 tot 2 miljard euro

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft woensdag 13 maart de doorrekening van de klimaatplannen naar buiten gebracht. Om de geplande CO2-reductiedoelen te halen, moet de landbouwsector tot en met 2030 tussen de €1 en €2 miljard uittrekken.
13 Maart 2019
varkensvlees vlees

Nieuws Klimaatcijfers

STAF laat PBL door het stof gaan

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft donderdag 10 januari wederom een aanpassing gedaan in een artikel over de correlatie tussen de vleesconsumptie en het klimaat. Dit naar aanleiding van de vragen die Stichting Agri Facts (STAF) eerder stelde.
11 Januari 2019
boerenprotest

Nieuws Regelgeving

STAF neemt geen genoegen met correctie PBL

Stichting Agri Facts (STAF) laat weten niet tevreden te zijn met de rectificatie van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) over de publicatie 'Effects of cutting Europe's meat and dairy intake'.
8 Januari 2019
tekenen handtekening Boerenbusiness

Nieuws STAF

PBL rectificeert na verzoek van STAF

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft op verzoek van Stichting Agri Facts (STAF) een rectificatie gedaan in 1 van haar publicaties over de vleesconsumptie en de gevolgen daarvan op het klimaat. Daarentegen zijn niet alle verzoeken van STAF gehonoreerd.
14 December 2018
boerenprotest

Nieuws Klimaatbeleid

STAF: 'Klimaatcijfers PBL in basis onjuist'

Daags na de oprichting doet de Stichting Agri Facts (STAF) een verzoek aan het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de 'gekleurde informatie' met betrekking tot het Klimaatakkoord te corrigeren. Dat laat de stichting maandag 3 december via een persbericht weten.
3 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden