Australië

transport kalf veevervoer

Nieuws Melk

Australië wil profiteren van exportverbod levend vee NZ

Australië wil in het gat stappen dat Nieuw-Zeeland achterlaat nu dat land heeft besloten om te stoppen met de export van levend vee. Australië heeft afgelopen jaar 170.000 stuks fokvee verkocht, vooral aan China en Pakistan.
20 April 2021
kaas Cheddar

Inside Melk

Australische zuivelexport verder gegroeid

De Australische zuivelexport heeft de positieve ontwikkeling over de maand februari doorgezet. De zuivelexport is verder gegroeid. Vooral de uitvoer van boter nam flink toe.
10 April 2021
overstroming australie

Nieuws Melk

Overstromingen Australië funest voor veestapel

Door zeer zware regenval in het oosten van Australië hebben in staten meerdere overstromingen plaatsgevonden. Veel van de veehouders in het land zijn duizenden dieren kwijtgeraakt. Een zware dobber, want veel van hen waren nog hard aan het herstellen van droogtejaar 2019.
30 Maart 2021
koeien australie

Inside Melk

Australische melkers zien een goed jaar tegemoet

De wereldwijde zuivelnoteringen staan op een bijzonder hoog niveau. Het is een van de redenen dat in het rapport 'situation and outlook' van Dairy Australia wordt geschetst dat de melkveehouders in het land een goed seizoen tegemoet gaan zien. Afgelopen zomer was nat en koel als gevolg van El Niño en dat is positief geweest voor de oogsten. Melkveehouders hebben genoeg ruwvoer op het bedrijf om de winterperiode door te komen.
23 Maart 2021
rundvlees varkensvlees

Inside Melk

Australië ziet concurrentie vanuit Zuid-Amerika

De droogte in Australië is elk jaar opnieuw een uitdaging voor melkveehouders. Nu vorig jaar eindelijk voldoende neerslag viel, was de stemming optimistisch en kon de veestapel weer aangevuld worden. Maar, een nieuw gevaar ligt op de loer. Het land dreigt namelijk de positie als op 1 na grootste exporteur van rundvlees te verliezen. Vooral vanuit het goedkope Zuid-Amerika is veel concurrentie.
23 Maart 2021
australie

Inside Melk

Australische boer kijkt met vertrouwen naar toekomst

In de oostelijke staten van Australië neemt het vertrouwen toe onder de boeren. Dit meldt Rabobank naar aanleiding van een enquête die de bank gehouden heeft onder een groep boeren in het land. Het vertrouwen in de toekomst is zelfs nog nooit zo hoog geweest. De gunstige weersomstandigheden en hoge inkomsten zijn de belangrijkste motivators.
19 Maart 2021
euro tarwe - agri

Inside Granen

Kooplust akkerbouwers Australië door recordoogst

De recordoogst van graan in Australië afgelopen jaar zorgt voor een ongekende kooplust onder akkerbouwers. (Zaai)machines, kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en andere producten zijn niet aan te slepen meldt persbureau Reuters. Met nog enkele weken te gaan tot het zaaien van wintertarwe van start gaat hebben leveranciers moeite om aan de vraag te voldoen.
17 Maart 2021
melkveebedrijf koeien weidegang jongvee australie

Nieuws Melk

Australië wijzigt strategie in zuivelexport

De goedkoopste zijn. Dat is waar veel Australische exporteurs van zuivelproducten in de afgelopen jaren op ingezet hebben. Nu de consumenten in de belangrijkste handelslanden meer te besteden hebben, lijkt die strategie naar de achtergrond te verdwijnen. Het hebben van een goede marketingstrategie is daarentegen steeds belangrijker.
12 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden