Rabobank

Nieuws Benoemimg

Rabobank benoemt hoofd mondiale voedseltransitie

16 Maart 2022 - Redactie Boerenbusiness

Rabobank heeft een nieuwe functie in het leven geroepen om verder bij te dragen aan het wereldwijd verduurzamen van de landbouw. De functie 'Global Head of Food System Transition' gaat per 1 april worden ingevuld door Bas Rüter. Rüter was de afgelopen tien jaar directeur Klimaat & Duurzaamheid bij Rabobank.

In de nieuwe functie gaat Rüter aan de slag met 'de verduurzaming van de landbouw wereldwijd, waar Rabobank als grote internationale food & agri-bank bij is betrokken', meldt de coöperatieve bank in een verklaring. "Ons voedselsysteem staat onder druk. We moeten meer gezond voedsel produceren voor een groeiende wereldbevolking, maar wel met meer oog voor natuur en klimaat. Ik heb veel zin met het team aan de slag te gaan om klanten te ondersteunen met de verduurzaming van de landbouw, van Nederland tot Brazilië en van de Verenigde Staten tot Australië", laat hij in de verklaring weten.

Ook de opvolger van Rüter zijn huidige functie is bekend. Rabobank heeft Aafke Keizer benoemd als 'Chief Sustainability Officer'. Ook Keizer werkt al enige tijd bij de bank en heeft verder ervaring bij FrieslandCampina, waar ze als Managing Director de werkmaatschappij Domo (onder andere kindervoeding en medische voeding) leidde. Ook werkte ze als consultant bij McKinsey. "Ik kijk ernaar uit met het team aan de slag te gaan met de volgende stappen om te versnellen op duurzaamheid. Klimaatverandering aanpakken is namelijk een kans voor bedrijven en organisaties."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Liquiditeit blijft uitdaging op melkveebedrijf

Nieuws Rabobank

Rabobank wil meer slagkracht hoofdkantoor

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden