Duurzaamheid

euro valuta dollar Valutamarkt

Opinie Joost Derks

Waarin investeert Japan gigabedrag aan valuta?

Slechts binnen enkele jaren is duurzaamheid in de financiële wereld uitgegroeid van bijzaak tot hoofdzaak. Het gigabedrag aan vreemde valutareserves dat het Japanse ministerie van Financiën duurzaam investeert, geeft aan dat die trend zich nu ook in de valutawereld steeds sterker aftekent.
14 Oktober 2021
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Nieuws NAV

'Voorstellen ACM draaien landbouwsector de nek om'

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) vindt de oplossingen die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voorstelt om de verduurzaming vam de landbouw te versnellen 'volkomen onacceptabel'.
12 Oktober 2021
aardappelen Albert Heijn biologisch

Nieuws Agro-Nutri Monitor 2021

ACM: 'Onteigen boer die niet duurzaam kan produceren'

Om de verduurzaming van de landbouw te bevorderen, moet de productie worden beperkt en de vraag worden gestimuleerd. Dat stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De suggesties om dit te bewerkstelligen, variëren van verhoging van duurzaamheidseisen tot onteigening van boeren die niet kunnen omschakelen.
11 Oktober 2021
supermarkt groente

Nieuws Keten

Supermarkt wil duurzame boer niet meer betalen

Supermarkten willen geen harde afspraken maken over het betalen van een hogere prijs aan boeren die duurzamer produceren. Demissionair landbouwminister Carola Schouten pleit in het programma voor een heffing op minder duurzame producten.
30 September 2021
Planetproof

Achtergrond PlanetProof

'Retailer mag trotser zijn op Nederlands product'

Steeds meer agrarisch ondernemers in Nederland sluiten zich aan bij het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. Om ook de consument te overtuigen van de vele producten die al onder het merk geproduceerd worden, is een actieweek in het leven geroepen. Maar niet alleen de consument moet stappen zetten, vindt fruitteler Bert den Haan. “De retailer zou ook wel wat trotser mogen zijn op het Nederlands product.”
13 September 2021
supermarkt

Nieuws Onderzoek LTO

Duurzamer voedsel heeft potentie als verdienmodel

De helft van de Nederlanders zegt meer te willen betalen voor een herkenbaar, duurzaam geproduceerd Nederlands product van een hoge kwaliteit. Daarbij zijn 2 op de 3 Nederlanders positief over de land- en tuinbouw
12 Augustus 2021
rente procent

Nieuws Financieel

Rabobank: rentekorting duurzame melkveehouder

Rabobank gaat melkveebedrijven een rentekorting van 0,2% geven als zij duurzaam ondernemen. Het gaat hierbij om een testfase van 9 maanden. Het is bestemd voor melkveebedrijven die bij Rabobank in duurzaamheidsscore A vallen en een financiering van meer dan €1 miljoen hebben. 
14 Juli 2021
mccain

Inside Aardappelen

Klimaatambities McCain vergen hulp van telers

Fritesfabrikant McCain wil de uitstoot van broeikasgassen in 2030 halveren. Dat maakte het bedrijf vorige week bekend met de presentatie van het '2020 Global Sustainability Report Summary'. Maar dat kan McCain niet alleen. Ook andere partners in de keten worden bij de klimaatambities betrokken.
15 Juni 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief