Duurzaamheid

VoergroepZuid mengvoer

Interview Voergroep Zuid

'Inzicht in CO2-footprint voer kans voor veehouderij'

De Nederlandse veehouderij ziet langzaam maar zeker steeds meer kansen om zich te onderscheiden op basis van kwaliteit en duurzaamheid. Ook consumenten in eigen land vragen om meer inzicht in herkomst en milieubelasting van bepaalde producten. Ook de voerindustrie doet hier aan mee, zoals Voergroep Zuid.
4 Juni 2021
grondstof

Opinie Krijn J. Poppe

Waar liggen de grenzen aan de groei?

Met enige regelmaat verschijnen artikelen in de krant over de beschikbaarheid van zeldzame delfstoffen en de geopolitieke positie van Europa daarbij. Waarbij de landbouw en dus de voedselproductie misschien al eerder problemen krijgt, doordat ook fosfaatmijnen een keer leeg raken.
10 Mei 2021
Stijn Markusse Boerschappen

Interview Boerschappen

'Samenwerken met boeren die écht willen veranderen'

Duurzaamheid. Het is een thema waar veel boeren inmiddels met enige argwaan naar kijken. Het levert vaak associaties op met termen als krimp van de veestapel, circulaire landbouw en de Green Deal. Maar volgens Stijn Markusse, de oprichter en eigenaar van Boerschappen, hoeft duurzaamheid geen bedreiging te zijn. 'Iedereen wil doen wat het beste is voor de natuur en niemand wil vlees eten van een dier dat geleden heeft. Als consumenten snappen wat ze eten, dan is er ook meer begrip voor de productiewijze ervan. Je moet het alleen wel uitleggen.'
6 Mei 2021
euro

Nieuws Greenyard

Greenyard sluit derde kwartaal positief af

Voedingsmiddelenbedrijf Greenyard heeft het derde kwartaal van het huidige boekjaar, dat eindigt op 31 maart 2021, positief afgesloten. Met de omzetstijging van 10,3% op jaarbasis denkt het bedrijf dat de omzet voor het einde van het boekjaar kan stijgen naar €110 miljoen. Voor komende jaren is de ambitie er om dat cijfer te laten stijgen naar €150 miljoen. 
25 Februari 2021
FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina behaalt doel broeikasgasuitstoot

De duurzame investeringen die coöperatie FrieslandCampina afgelopen tien jaar heeft gedaan, werpen zijn vruchten af. De zuivelcoöperatie meldt dinsdag 23 februari namelijk dat het de doelstelling voor een klimaatneutrale groei tussen 2010 en 2020 heeft behaald. Het betekent dat het volume is gestegen, maar dat de broeikasgasuitstoot onder het niveau van 2010 is gebleven.
23 Februari 2021
supermarkt groente

Nieuws Akkerbouw

Onderzoek naar duurzame gewasbescherming

Telers van bladgewassen hebben de handen ineen geslagen en zijn vorig jaar aan een 4-jarig onderzoek begonnen naar het vergroten van de plantweerstand en de mogelijkheden voor duurzamere gewasbeschermingsmiddelen.
9 Februari 2021
Bill Gates

Achtergrond Grondmarkt

Hoe Bill Gates de landbouw in de VS verandert

Vanuit het niets is de medeoprichter van Microsoft en miljardair Bill Gates opgeklommen tot de grootste boer in de Verenigde Staten. Dat schrijft het blad The Land Report. Uit hun onderzoek blijkt dat zowel Gates' eigen ondernemingen als de Bill & Melinda Gates Foundation stilletjes duizenden hectares landbouwgrond hebben gekocht.
19 Januari 2021
grond Engeland

Opinie Chris van Bruggen

Maak groene grondbank voor verdienmodel boer

De politiek wil kringlooplandbouw. De consument wil de koe in de wei. Maar de boer is nog altijd gebonden aan het oude systeem. Daarom zijn een ander verdienmodel en beleid nodig. Melkveehouder Chris van Bruggen stelt voor de Franse grondbank in Nederland te introduceren.
22 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden