Meststoffenwet

koeien koeienstal

Inside Melk

Prijsstijging fosfaatrecht slaat om in kleine daling

Na de flinke prijsopleving voor fosfaatrechten afgelopen weken is de stemming weer wat bekoeld. Wel worden rechten nog altijd duurder verhandeld dan een aantal weken terug.
15 September 2021
mest mesttransport

Nieuws Meststoffenwet

Internetconsultatie omtrent meststoffen slecht getimed

Maandag (10 augustus) ging de internetconsultatie omtrent de wijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet (Urm) van het ministerie van Landbouw van start. Een zeer ongelukkige timing zo midden in de zomervakantie, met een korte periode om te reageren, aldus LTO en Cumela.
12 Augustus 2020
grond winter ijs sneeuw

Nieuws Derogatie

Schouten geeft uitstel voor bemonsteren grond

Nederlandse boeren kregen afgelopen periode te maken met vorst en sneeuw. Hierdoor heeft niet iedere boer op tijd zijn landbouwgrond kunnen laten bemonsteren. Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft daarom besloten de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet voor 2019 aan te passen.
30 Januari 2019
Minister Ministerie Schouten ChristenUnie LNV politiek Carola Schouten

Nieuws Fosfaatrechtenstelsel

Schouten bestraft overtreding Meststoffenwet

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) laat middels een Kamerbrief weten streng te handhaven wanneer melkveehouders over 2018 meer fosfaat produceren dan het aantal fosfaatrechten toestaat.
26 November 2018
mest bemesting uitrijden compost

Nieuws Mest

Akkoord over Europese meststoffenwetgeving

De Europese landen, het Europees Parlement en de Europese Commissie hebben dinsdag 20 november een akkoord bereikt over een nieuwe Europese meststoffenverordening. Dit maakt het mogelijk dat organische en gerecyclede meststoffen in Europa verhandeld kunnen worden.
20 November 2018
mest

Inside Mest

Te hoge mestproductie brengt rechten in gevaar

In de nieuwe Meststoffenwet komt de mogelijkheid om bij een te hoge fosfaat- of stikstofproductie de dier- of fosfaatrechten te verminderen. Ook wordt het fosfaatproductieplafond in de wet per sector vastgelegd. Het betekent dat de impact van te veel mest produceren groter wordt.
24 September 2018
grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Inside Melk

Wie heeft wat aan de fosfaatbank?

De start van de fosfaatbank komt steeds dichterbij. Zo heeft minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) met de voorgestelde wijzigingen van de Meststoffenwet de weg vrijgemaakt om de bank in te zetten. Ook onthult ze hoe het werkt en wie er wat aan heeft?
19 September 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden