Mario Draghi

Boerenbusiness

Opinie Edin Mujagic

Is het Draghedie decennium begonnen?

Wat gaat het nieuwe jaar in economisch opzicht brengen? Al enige tijd heeft Outlooks 2020 geregend. Wat ik echter minstens zo interessant vind, is vooruit te kijken naar de komende jaren. Zeker nu we niet alleen aan een nieuw jaar maar ook een nieuw decennium beginnen.
13 Januari 2020
Boerenbusiness ruzie conflict

Inside Rente

Diep verdeeld ECB prikkelt grilligheid financiële markt

De besluiten van de Europese Centrale Bank (ECB) eerder deze maand hebben tot frictie geleid in de bestuurslagen van de bank. Het verder verlagen van de rente en opnieuw beginnen met het opkopen van obligaties – en zo de langetermijnrentes laag houden of verder omlaag te drukken – kon duidelijk niet rekenen op ieders instemming. Wat betekent dit?
27 September 2019
Brussel Europa

Opinie Joost Derks

Rentezet ECB: het vuurwerk moet nog komen

Het kabinet is woedend op Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), omdat hij de rente weer heeft verlaagd. Anderzijds zou de ECB graag zien dat Nederland de economie door middel van belastingmaatregelen een impuls geeft. Wie heeft er gelijk?
13 September 2019
euro

Inside Rente

Nog lagere rentes in het verschiet

De Europese Centrale Bank (ECB) organiseert sinds 2014 ieder jaar in juni een conferentie in de Portugese stad Sintra. Zoals elk jaar opende ook dit jaar Mario Draghi, de voorzitter van de bank, de bijeenkomst met een toespraak. Die bevatte ook dit keer weer wat interessante zaken.
21 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox