Fritesproductie

aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Verwerkingscijfer januari schiet naar recordhoogte

De aardappelverwerkende industrie is in vliegende vaart aan de eerste maand van 2023 begonnen. Niet eerder werden er in januari zoveel aardappelen verwerkt. En een naar verhouding groot deel daarvan komt ook nog eens gewoon uit Nederland.
24 Februari 2023
aardappelen aardappelperceel china

Analyse Aardappelen

Een slapende reus is wakker op de fritesmarkt

De fritesexportmarkt heeft in 2022 kennis gemaakt met een ‘new kid on the block’. De hoge kostprijs en verkoopprijs van frites heeft namelijk ook een keerzijde. Het zorgt ervoor dat nieuwe landen een kans krijgen om product te exporteren. Dat heeft ook impact op de export vanuit Europa en Noord-Amerika op de korte en lange termijn. Wordt 2020 een keerpunt in de friteshistorie?
16 Februari 2023
frites

Analyse Aardappelen

Fritesindustrie in trek bij beleggers

De aardappelverwerkende industrie is een vrij gesloten bolwerk met veel particuliere niet beursgenoteerde bedrijven. De sector lijkt bovengemiddeld goed te draaien en beleggers ruiken hun kansen. De goede resultaten bieden niet alleen kansen voor investeerders maar ook voor de telers lijkt er wat te veranderen in de aardappelmarkt.
16 Januari 2023
frites

Nieuws Aardappelen

Niet eerder werd zoveel voor frites betaald

De prijs van een ton diepgevroren frites uit Europa is op de wereldmarkt in een jaar tijd met 65% toegenomen. In oktober nam de prijs met nog eens 8% toe. Dat heeft kopers niet afgeschrikt, al gaan landen verschillend om met de ongekende prijsstijgingen. De oorlog heeft duidelijk impact op de afzetmarkten in Oost-Europa, maar dit doet niets af aan de recordcijfers die de fritesmarkt opschrijft.
26 December 2022
Clarebout

Nieuws Aardappelen

Clarebout wint de strijd om Mydibel

De Belgische aardappelverwerker Clarebout neemt Mydibel over. De schrijft de Belgische krant De Tijd. Volgens de krant is het uiteindelijk overname bod hoger uitgevallen dan de prijs die voor Mydibel rond zong.  
23 December 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Antidumpingheffing Colombia blijkt onterecht

Colombia heeft onterecht een antidumpingheffing ingesteld op frites uit Nederland, België en Duitsland. Dat oordeelt de Wereldhandelsorganisatie (WTO) na een jarenlang juridisch spel. Volgens de Europese Commissie gaat het om €20 miljoen aan exportwaarde waarover ten onrechte heffingen zijn betaald.
22 December 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Australië stevent af op fritestekort

Frites, chips en andere aardappelproducten kunnen de komende maanden wel eens moeilijker te krijgen zijn in Australië. En als ze te krijgen zijn moet de consument zich voorbereiden op hogere prijzen. Daarvoor waarschuwen verschillende bronnen uit de verwerkende industrie bij news.com.au.
15 December 2022
frites

Nieuws Aardappelen

Drie fritesgiganten strijden om overname Mydibel

Drie grote wereldwijde fritesproducenten strijden om de overname van hun Belgische collega Mydibel. Sinds oktober staat het bedrijf in de etalage en is de familie Mylle naar verluidt op zoek naar een overnamekandidaat. De Belgische krant De Tijd weet meer over welke concurrenten staan te popelen om Mydibel over te nemen.
9 December 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden