Peter Pals

akkerbouw boer

Opinie Jeannette Straver

Maatschappij op zoek naar boer

De negatieve en eenzijdige berichtgeving over de agrarische sector lijkt eindeloos. Het gaat veelal om onjuiste en politiek gekleurde informatie dat zonder nuance wordt gebracht. Ook de politiek helpt niet mee. De gebruikte terminologie wordt door iedereen namelijk naar eigen inzicht geïnterpreteerd.
4 September 2019
euro

Aangeboden door Farmers Funding

Mijn rentevaste periode loopt af! Wat nu?

Er komt een moment dat bij u als ondernemer de rentevaste periode afloopt. Uw financier komt dan, als het goed is, met een nieuw rentevoorstel voor de komende nieuwe rentevaste periode. Het nieuwe voorstel kan lager maar ook, zelfs in deze tijd van negatieve rente, hoger zijn.
23 Augustus 2019
FarmersFunding

Aangeboden door Farmers Funding

Farmers Funding bereikt mijlpaal van 100 miljoen

De ontwikkelingen van Farmers Funding zijn afgelopen jaar in sneltreinvaart gegaan. Deze week heeft Farmers Funding de mijlpaal van €100 miljoen aan financiering bereikt.
21 Juni 2019

Aangeboden door Farmers Funding

Extreem weer vereist investering in grond

Het is voor het tweede jaar op rij droog. Wat is de financiële impact van dergelijk extreem weer op het boerenbedrijf? En welke strategische keuzes kun je als ondernemer het beste maken? Peter Pals van Farmers Funding stelt dat je kritischer naar de grond moet kijken. 'In je eigen grond investeer je nooit genoeg.'
6 Juni 2019
varkenshouderij varkensstal

Opinie Ernst van Heijden

Nieuwe ronde, nieuwe kansen?

Om maar meteen een antwoord te geven op de kop van deze opinie: niet echt, want het saneringsplan van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwlaiteit) is meer een verdieping van de ROK-regeling uit 2017. Ook in deze regeling was geur bepalend voor de volgorde.
23 Mei 2019

Aangeboden door Farmers Funding

Stoppende melkveehouder staat voor lastig vraagstuk

Veel melkveehouders hebben geen opvolger, waardoor zij de komende jaren moeten besluiten hoe zij het bedrijf willen beëindigen. Volgens Ernst van Heijden van Farmers Funding zijn er tal mogelijkheden omtrent bedrijfsbeëindiging. In deze video bespreekt hij die mogelijkheden. 
14 Maart 2019
akkerbouw boer

Opinie Jeanette Straver

Van een trots gevoel naar moed!

Een trots gevoel wordt regelmatig gevoed door bezit. Hoe vaak hoor je een ondernemer niet vol trots vertellen wat hij bezit. Het pensioen is geregeld, maar hoe gaat het daadwerkelijk met deze ondernemer en zijn/haar onderneming? Hoewel het een prettige uitgangspositie is, zegt het vaak weinig over hoe succesvol een ondernemer werkelijk is.
9 Maart 2019
aardappelen pootgoed flevoland aardappelen poten

Opinie Peter Pals

Boeren is een elitesport geworden

De Amerikaanse zakenman en entertainer Walt Disney gebruikte regelmatig de spreuk 'If you can dream it, you can do it'. Voor de Amerikanen is deze 'je kunt alles bereiken wat je verlangt-gedachte' een soort van evangelie. In de tekenfilms van Disney zijn immers minder grenzen aan wat mogelijk is dan in het echte leven.
12 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden