Midwest

melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Verenigde Staten

Landbouw VS profiteert niet van orkaan Laura

De Amerikaanse landbouw wordt nog altijd geteisterd door droogte. Met de komst van orkaan Laura hoopten grote akkerbouw staten in de Midwest een graantje mee te kunnen pikken van de regen die gepaard gaat met de orkaan. Helaas lijken de buien deze staten niet te bereiken.
31 Augustus 2020
maisoogst Verenigde Staten Boerenbusiness

Inside Granen & Grondstof

Maïsoogst tuimelt van ene bijzonderheid in de ander

Akkerbouwers in de Amerikaanse Midwest hebben de oogst van maïs nog altijd niet afgerond. Ondertussen vindt er iets bijzonders plaats. Vanwege de grillige oogst, na een extreem seizoen, wordt namelijk maïs van de ene kust naar de andere getransporteerd.
25 November 2019

Bedrijfsreportage Verenigde Staten

'Risicomanagement en grondbeheer zijn cruciaal'

Patrick en Kristin Duncanson runnen nabij Mapleton in Minnesota een bedrijf met 1.300 hectare akkerbouw, 60.000 vleesvarkens en een 13,5 hectare groot zonnepark. Ze zetten in op nieuwe marktkansen door non-GMO soja te telen, al zit hun winst in risicomanagement.
25 Oktober 2019
overstroming Boerenbusiness

Inside Granen & Grondstof

Dit merkt granenmarkt van overstromingen in VS

De overstromingen in de Amerikaanse Midwest hebben niet alleen grote gevolgen voor de inwoners en boeren, maar ook de granenmarkt reageert op het extreme weer. Een enorme hoeveelheid maïs en soja is verloren gegaan door het water, en ook veehouders zijn zwaar getroffen.
25 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden