Bedrijfsnieuws Danish Crown

export graanexport

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Het Chinese zero-tolerance beleid inzake corona levert steeds meer belemmeringen voor de handel op. In sommige landen zien exporteurs zich voorlopig zelfs genoodzaakt de export van onder andere rund- en varkensvlees op te schorten. Analisten zien bovendien ook een link tussen de flinke prijsval op de Global Dairy Trade en de lockdowns in China. Vleesexporteur Vion herkent de vertragingsproblematiek, maar zegt de situatie wel goed onder controle te hebben.
5 Mei 2022
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown laat weer nieuwe leveranciers toe

Danish Crown gaat in Denemarken weer varkens van nieuwe leveranciers accepteren. Vorig jaar november liet het bedrijf weten tijdelijk geen nieuwe varkenshouders toe te laten vanwege een onder druk staande slachtcapaciteit.
16 Maart 2022
Danish Crown

Nieuws Varkens

'Hogere varkensprijs draait duimschroef slachters aan'

De Duitse varkensprijzen schieten omhoog. CEO van Danish Crown, Jais Valeur, heeft in gesprek met Duitse media zijn ongenoegen geuit over het tempo van de stijgingen.
8 Maart 2022
Vegetarisch

Nieuws Vlees

Ook Danish Crown betreedt de vegetarische markt

De grootste slachterij van Denemarken, Danish Crown, introduceert begin dit jaar haar eerste volledig vegetarische productlijn. Danish Crown wil hiermee naar eigen zeggen inspringen op de groeiende vraag van consumenten naar vleesvrije alternatieven. De producten zijn vanaf januari dit jaar verkrijgbaar, vooralsnog alleen in Denemarken.
4 Januari 2022
Danish Crown

Nieuws Jaarcijfers

Recordwinst Danish Crown, varkenshouder profiteert

Ondanks de coronacrisis en de prijsval op de varkensmarkt heeft Danish Crown in gebroken boekjaar 2020/21 een recordwinst geboekt. Varkenshouders wacht door de resultaten een aantrekkelijke nabetaling.
23 November 2021
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown weigert per direct varkens AVP-regio

Het Deense vleesconcern Danish Crown weigert per direct om nog varkens af te nemen van bedrijven uit de Duitse deelstaten, waar Afrikaanse varkenspest (AVP) is geconstateerd: Brandenburg, Sachsen en Mecklenburg-Vorpommern.
18 November 2021
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown weigert alweer nieuwe leveranciers

Deense slachthuizen komen op het moment niet meer door het grote aanbod vleesvarkens heen. De grootste slachterij van het land, Danish Crown, ziet daarom geen kans om nieuwe leveranciers toe te laten.
10 November 2021
Danish Crown

Inside Varkens

Duurzaam vlees opent deuren voor Danish Crown

De Deense varkensslachter Danish Crown kijkt met een positief gevoel terug op de eerste 6 maanden van het gebroken boekjaar 2020/2021. Ondanks dat het netto resultaat een lichte daling liet zien is het bedrijf tevreden over de resultaten die in zeer uitdagende marktomstandigheden zijn behaald. De corona pandemie en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland hadden veel invloed op het bedrijf, maar door te focussen op duurzaamheid werden nieuwe internationale klanten binnengehaald aldus het concern.
27 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden