Bedrijfsnieuws Danish Crown

Danish Crown

Nieuws Jaarcijfers

Recordwinst Danish Crown, varkenshouder profiteert

Ondanks de coronacrisis en de prijsval op de varkensmarkt heeft Danish Crown in gebroken boekjaar 2020/21 een recordwinst geboekt. Varkenshouders wacht door de resultaten een aantrekkelijke nabetaling.
23 November 2021
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown weigert per direct varkens AVP-regio

Het Deense vleesconcern Danish Crown weigert per direct om nog varkens af te nemen van bedrijven uit de Duitse deelstaten, waar Afrikaanse varkenspest (AVP) is geconstateerd: Brandenburg, Sachsen en Mecklenburg-Vorpommern.
18 November 2021
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown weigert alweer nieuwe leveranciers

Deense slachthuizen komen op het moment niet meer door het grote aanbod vleesvarkens heen. De grootste slachterij van het land, Danish Crown, ziet daarom geen kans om nieuwe leveranciers toe te laten.
10 November 2021
Danish Crown

Inside Varkens

Duurzaam vlees opent deuren voor Danish Crown

De Deense varkensslachter Danish Crown kijkt met een positief gevoel terug op de eerste 6 maanden van het gebroken boekjaar 2020/2021. Ondanks dat het netto resultaat een lichte daling liet zien is het bedrijf tevreden over de resultaten die in zeer uitdagende marktomstandigheden zijn behaald. De corona pandemie en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland hadden veel invloed op het bedrijf, maar door te focussen op duurzaamheid werden nieuwe internationale klanten binnengehaald aldus het concern.
27 Mei 2021
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown ontslaat personeel in Duitsland

Deense vleesgigant Danish Crown gaat op de locatie in Mecklenburg-Vorpommern (Noord Duitsland) snijden in het personeelsbestand. Het uitvallen van bestellingen zorgt ervoor dat de productiviteit wordt teruggeschroefd.
26 April 2021
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown schrapt half maart de B-prijs

Het Deense vleesconcern gaat de B-prijs, die in november 2020 in het leven werd geroepen, half maart weer schrappen. Dit omdat de slachtcapaciteit is vergroot en de slachterij het huidige aanbod goed aankan.
4 Maart 2021
Danish Crown

Nieuws Jaarcijfers

Vleesgigant Danish Crown boekt recordwinst

Het Deense vleesconcern Danish Crown heeft over het gebroken boekjaar 2019/2020 een recordwinst gerealiseerd. Met oog op de coronacrisis die begin dit jaar de kop opstak, is dat opmerkelijk. De goede verdiensten zijn te danken aan de export in Azië, met name China.
20 November 2020
Danish Crown

Nieuws Varkensmarkt

Danish Crown komt met B-prijs voor overaanbod

Omdat de locaties van Danish Crown met slachtrijpe varkens worden overspoeld, heeft het Deense vleesconcern besloten om een B-prijs in het leven te roepen. Dit houdt in dat het overaanbod vanaf december tegen een lager prijsniveau wordt afgerekend.
16 November 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox