Mestprijzen

mest drijfmest

Opinie Jaap Uenk

Minder vee, maar straks toch meer mest?!

De energietransitie met groengas heeft in 2030 miljoenen tonnen mest nodig voor de groengasvoorziening. Daar staat tegenover dat alle (politieke) signalen wijzen op een kleinere veestapel en minder beschikbare mest voor biogas. Om verschillende redenen kan dit de komende jaren met elkaar gaan botsen. Minder vee, maar toch meer mest, hoe kan dat?
30 Oktober 2023
energie koeien biovergister

Opinie Jaap Uenk

Bijmengplicht groen gas boost voor mestvergisting

Energieleveranciers van aardgas aan kleinverbruikers krijgen een bijmengverplichting voor groen gas. Een grote vraagmarkt naar groen gas betekent een flinke boost voor mestvergisting. En met kansen op verduurzaming van de veehouderij.
3 Oktober 2023
mest drijfmest

Analyse mest

Mestprijzen lopen hard op, weinig transport naar silo's

De ophaalbijdragen van drijfmest lopen hard op nu het uitrijdseizoen voorbij is. Het aanbod blijft hoog en drukkend en mestintermediairs en loonwerkers zijn niet happig op het aannemen van mest, gelet op de onzekerheid over de prijsvorming de komende maanden. Dat de piekprijs voor drijfmest nog niet is bereikt is iets waar geen twijfel over is vanuit de sector.
28 September 2023
mest drijfmest

Analyse mest

Laatste loodjes wegen het zwaarst in mestmarkt

De laatste loodjes wegen het zwaarst zou je kunnen zeggen als je naar de prijsvorming kijkt van de mestmarkt. Ook in de laatste week van het uitrijdseizoen doen de mestnoteringen van DCA een stapje omhoog. Er is veel mest afgezet maar het aanbod blijft hoog en drukkend. Met die zorgen gaan we de wintermaanden tegemoet.
14 September 2023
mest mestscheiden

Opinie Jaap Uenk

Nieuwe kansen voor mestverwerking

Grootschalige mestverwerking gaat er komen, maar anders aangestuurd dan in het verleden. Nu is het klimaatbeleid en de energietransitie de grote aanjager voor mestverwerking.
4 September 2023
melkveebedrijf mest drijfmest

Nieuws mest

Adema laat overvolle mestmarkt aan zijn lot over

Er komt geen langere uitrijdperiode voor mest, of een andere oplossing voor de huidige mestproblematiek. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) maakt geen gebruik van de aangedragen oplossingen van brancheorganisatie Cumela, zo blijkt uit een 'veel te late' informele reactie uit Den Haag.
1 September 2023
mest bemesting drijfmest

Analyse Mest

Ondanks topdrukte geen lucht op mestmarkt

Het heeft bijna een heel seizoen geduurd, maar eindelijk wordt de drijfmest in grote volumes uitgereden. Ondanks dat, is er geen sprake van minder druk op de ketel. Integendeel zelfs, de mestprijzen c.q. de ophaalbijdragen blijven oplopen.
24 Augustus 2023
mest drijfmest

Analyse Mest

Benauwdheid slaat toe bij veehouders door mestafzet

De tijd begint te dringen met het afvoeren van mest en dat is te merken aan de onrust onder de aanbieders. Nu het uitrijden weer is begonnen, lijkt pas duidelijk te worden hoe hoog het mestaanbod is. Alles wordt in een zeer korte tijd aangeboden.
17 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden