Europese varkenssector

slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesexport EU scoort beter dan verwacht

De Europese varkensvleesexport is over het eerste kwartaal flink gegroeid, zowel in volume als in waarde. Eerder dit jaar werd nog een daling verwacht, vanwege Duitse exportbelemmeringen en een vermeende lagere Chinese kooplust.
25 Mei 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Nieuw record voor varkensvleesexport EU

De Europese varkensvleesexport is gegroeid en heeft vorig jaar een nieuw record bereikt. De uitvoer richting China is wederom gegroeid en blijft de belangrijkste afzetmarkt.
1 Maart 2021
Europese Commissie

Nieuws Varkens

Europese varkenssector toont voorzichtig herstel

De Europese varkenssector heeft een lange tijd in een negatieve spiraal gezeten door stroeve marktomstandigheden, maar de Eurocommissaris voor landbouw bevestigd dat de varkenssector tekenen van herstel vertoont.
18 Februari 2021
varkensvlees

Nieuws Varkens

Forse afname verwacht in varkensvleesexport EU

De Europese varkensvleesproductie zal naar verwachting dit jaar dalen, zo valt te lezen in de termijnvooruitzichten van de Europese Commissie. De afname is gebaseerd op de Duitse exportbelemmeringen en de naar verwachting dalende Chinese importbehoefte.
15 Februari 2021
wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Meer wilde zwijnen met AVP in EU, minder varkens

In Duitsland zijn wederom nieuwe besmettingen met Afrikaanse varkenspest (AVP) gemeld. Het betreft wilde zwijnen in het gebied rond Brandenburg. Duitsland heeft in 2020 een flinke bijdrage geleverd aan het totale aantal besmettingen in Europa. Hoe staat het met het aantal besmettingen in 2020 in vergelijking met 2019?
18 Januari 2021
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Achtergrond Afrikaanse Varkenspest

Wereldwijde stand van zaken AVP onder de loep

Het aantal nieuwe besmettingen van Afrikaanse Varkenspest loopt nog altijd op, zowel in Azië als in Europa. De Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) publiceerde onlangs een rapport waarin zij de huidige stand van zaken rondom de wereldwijde uitbraken van de Afrikaanse Varkenspest onder de loep nemen.
3 Augustus 2020
varkensvlees barbecue

Nieuws Varkensvlees

Brussel gaat karbonades promoten in Zuid-Europa

De Europese Commissie heeft een nieuwe campagne 'Let's talk about pork from Europe' gelanceerd om de consumptie van Europees varkensvlees in de mediterraanse landen te promoten.  
14 Juli 2020
slachterij varkensvlees

Inside Export

Export van Europees varkensvlees neemt toe

Europa heeft over de eerste 2 maanden van het jaar meer varkensvlees geëxporteerd dan vorig jaar. De totale export ligt circa 5% hoger en dit is vooral te danken aan de toegenomen afzet richting China.
4 Juni 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox