Nederlandse varkenssector

varkenshouderij varkens - agri

Achtergrond Stoppersregeling

Doorstart lonkt voor stoppende varkenshouder

De varkenshouders die deelnemen aan de Stoppersregeling 'Actieplan Ammoniak Veehouderij' doen er goed aan om nog eens te overwegen of een doorstart niet de moeite waard is. Door varkens een verharde buitenuitloop te geven, blijven de vergunningen behouden en kan ammoniaksaldering geld opleveren.
3 Augustus 2019
varkenshouderij

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Zeugenhouder kan balans nog niet rechttrekken

De rekening-courantpositie van Nederlandse varkensbedrijven is over het tweede kwartaal van 2019 met €27.000 gestegen. Dit maakt dat er in juni gemiddeld €14.400 op de rekening stond, zo blijkt uit de Liquiditeitsmonitor van ABN Amro en Wageningen Economic Research (WUR). 
29 Juli 2019
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Warme sanering

1,5 miljoen varkensplaatsen gaan verdwijnen

Er gaan in Nederland mogelijk 1,5 miljoen varkensplaatsen verdwijnen. Het kabinet meldt €60 miljoen extra uit te trekken voor stoppende varkenshouders en ook wordt er €70 miljoen vrijgemaakt voor ondernemers die investeren in emissiearme stallen.
25 Juni 2019
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws Toekomstvisie Rabobank

Varkenshouderij staat aan vooravond van leegloop

Veel varkenshouders in Nederland staan voor een belangrijke keuze: stoppen, consolideren of uitbreiden. Rabobank verwacht dat het gros van de ondernemers de handdoek in de ring gooit, waardoor het aantal varkenshouders in 2013 geslonken is van 3.500 tot circa 1.000.
12 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden