Biologisch varkensvlees

melk biologische melk Arla Foods

Nieuws Consumentenprijzen

Prijsverschil biologisch en regulier wordt kleiner

Uit onderzoek van de WUR blijkt dat het prijsverschil tussen biologische en niet-biologische producten door de jaren heen steeds kleiner is geworden, zo laat het CBS weten. Het grootste prijsverschil in 2019 tussen biologisch en niet-biologische producten was bij varkensvlees.
11 Oktober 2020
biologisch vleeswaren

Nieuws Biologische landbouw

Bionext verwacht opmars bio met btw-maatregel

Biologisch belangenbehartiger Bionext gaat ervan uit dat de aandacht in een volgend kabinet verschuift van kringlooplandbouw richting biologische landbouw. Dit onder meer door een maatregel om de btw van 9% af te schaffen voor biologisch voedsel.
17 Augustus 2020
varkensvlees

Nieuws Der Grüne Weg

Vion met biologisch vlees naar Duitse markt

Vleesconcern Vion brengt haar biologische lijn op de Duitse markt. Dit heeft het bedrijf, eigendom van ZLTO, vandaag (dinsdag) aangekondigd aan de vooravond van de Europese vakbeurs BioFach. Daar wordt het biologisch rund- en varkenslvees gepresenteerd onder de naam 'Der Grüne Weg'.
11 Februari 2020
varkensvlees

Nieuws Biologische varkensmarkt

Forse stijging in productie biologisch varkensvlees

Het volume biologisch varkensvlees is sinds 2015 gegroeid van 6.184 ton karkasgewicht naar 8.652 ton. Vooral in de periode tussen 2016 en 2017 groeide het volume hard. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
5 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden