Shutterstock

Nieuws Der Grüne Weg

Vion met biologisch vlees naar Duitse markt

11 Februari 2020 - Redactie Boerenbusiness

Vleesconcern Vion brengt haar biologische lijn op de Duitse markt. Dit heeft het bedrijf, eigendom van ZLTO, vandaag (dinsdag) aangekondigd aan de vooravond van de Europese vakbeurs BioFach. Daar wordt het biologisch rund- en varkenslvees gepresenteerd onder de naam 'Der Grüne Weg'.

Dit is de Duitse vertaling van het Nederlandse biologische merk De Groene Weg, die volgens Vion één van de marktleiders in Europa is. In het biologische assortiment voor Duitsland presenteert Vion onder meer ribeye, ossenhaas en rumpsteak, maar ook burgers en gehakt. Gepaneerde schnitzel, filet en de Minute steak, zowel naturel als gemarineerd, worden eveneens op de vakbeurs getoond. Ook komt het Quinoa vleespannetje in een biologische variant beschikbaar.

Groeiende vraag
Met 'Der Grüne Weg' reageert Vion op de almaar groeiende vraag naar biologisch vlees, meldt het bedrijf. In Duitsland groeit de vraag jaarlijks met meer dan 10%. Het marktaandeel van biologisch vlees is bij onze oostburen vorig jaar met 13,8% gestegen tot 31.284 ton. Terwijl in Scandinavië en Frankrijk het biologisch vleessegment in verhouding nog sneller groeit, meldt Vion.

Ook presenteert Vion een nieuw duurzaam verpakkingsconcept dat aansluit bij de biologische producten. Deze verpakkingen bevatten 60 procent minder plastic dan anderen. Ook kunnen de verschillende materialen eenvoudig gescheiden worden, zodat die per soort gerecycled kunnen worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden