Cbb

rechtspraak rechtzaak

Nieuws Uitspraak CBb

Melkveehouders krijgen gelijk met fosfaatrechten

Drie melkveehouders die medio 2015 met de komst van het fosfaatrechtenstelsel in de knel kwamen te zitten, hebben van de rechter gelijk gekregen dat zij onevenredig zijn getroffen.
1 Februari 2022
rechtspraak rechtbank zitting vonnis

Achtergrond Fosfaatrechten

Hoe verloopt een zittingsdag over fosfaat?

Begrijpt de rechter niet dat de ontwikkeling op een veebedrijf niet van het ene op het andere moment gestopt kan worden? Het is immers een proces van jaren aan voorbereiding en een stapsgewijze uitvoering van onder meer de bouwplannen en veestapelopbouw. Grond verkopen is geen optie, want dat verhoogt de voer- en mestafzetkosten.
9 November 2019
rechtspraak rechtbank zitting vonnis

Nieuws Fosfaatrechten

Rechter wijst 3 van de 4 fosfaatverzoeken af

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft 3 september 3 van de 4 bezwaarschriften met betrekking tot de toekenning van fosfaatrechten afgewezen. De melkveehouder die wel in het gelijk is gesteld, had landbouwgrond verhuurd en was zodoende niet meer grondgebonden.
4 September 2019
rechtspraak rechtbank zitting

Nieuws Justitie

Fosfaatrechtenzaken worden speciaal behandeld

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) gaat de grote stroom aan fosfaatrechtenzaken, die in het jaar 2018 zijn binnengekomen, in een 'bijzonder traject' behandelen. Hoe dit behandeltraject er uit gaat zien, licht het college over 2 weken toe.
21 Februari 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief