Shutterstock

Nieuws Justitie

Fosfaatrechtenzaken worden speciaal behandeld

21 Februari 2019 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) gaat de grote stroom aan fosfaatrechtenzaken, die in het jaar 2018 zijn binnengekomen, in een 'bijzonder traject' behandelen. Hoe dit behandeltraject er uit gaat zien, licht het college over 2 weken toe.

Het CBb heeft sinds de invoering van het fosfaatrechtenstelsel te maken met een flinke hoeveelheid rechtszaken, van met name melkveehouders. Daarbij draait het voornamelijk om het eigendom en de hoeveelheid fosfaatrechten. Het CBb spreekt ook voor 2018 van een 'grote instroom', zonder dit nader te specificeren.

Sneller en efficiënter
De rechtspraak gaat nu een traject in waarbij de rechtszaken sneller en efficiënter moeten worden behandeld. Op 7 maart zijn de advocaten van alle kantoren die meer dan 10 rechtszaken hebben lopen bij het CBb en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over het behandeltraject.

"Ook andere partijen die in 2018 een beroepschrift hebben ingediend in een fosfaatrechtenzaak en willen deelnemen aan deze bijeenkomst kunnen zich aanmelden", meldt het CBb.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
peter 21 Februari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10881430/fosfaatrechtenzaken-worden-speciaal-behandeld]Fosfaatrechtenzaken worden speciaal behandeld[/url]
advocaten moeten hier niet aan mee werken. Wij hoeven het de overheid toch niet te vergemakkelijken. Ze hebben zelf deze puinzooi gewild.

latente ruimte van bedrijven met grond en vergunningen genoeg, maar op pijl datum onder bezetting legaal af stelen t.b.v. ???

Het teveel (boetes)afgenomen geld van het fosfaatrdeuctieplan, daar hoor je ook niks van.. dit zou herverdeeld worden door NZO.

In mijn ogen kun je zeggen dat de overheid en dienst meisje lto,nzo behoren tot de LEGALE mafia.
tem 21 Februari 2019
waarom moeten we naar het cbb .hier in de buurt zit toch ook een rechter die recht mag spreken.maar nee dit word weer boertje pesten .eerst de regels veranderen tijdens de wedstrijd en dan is niemand thuis .geen lto ,nzo, of rabo.en ze hadden het allemaal kunnen weten (dat de overheid zo onbetrouwbaar is.)
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse fosfaatrechten

Fosfaathandel trekt licht aan bij lagere prijzen

Analyse fosfaat

Hogere fosfaatprijzen bij rustige handel

Nieuws stikstof

Boer dwingt publicatie fosfaattoekenning af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden