DCA Beursprijs 2.0

varkensvlees

Analyse Varkens

Blijft varkensprijs in het spoor van Duitsland?

Met een korte tussenstop van een week gaan de varkensprijzen verder met waar ze in februari mee bezig waren. Opnieuw verhoogt Duitsland de varkensprijzen en dat vraagt om een reactie in andere Europese landen, waaronder Nederland.
1 Maart 2024
varkensvlees

Analyse Varkens

DCA Beursprijs haalt voet van het gas

Na een paar forse prijsverhogingen achter elkaar is het op de varkensmarkt rustiger geworden. De vraag naar varkens is nog steeds goed, maar de extreme trek is even uit de lucht. Dit viel overigens ook te verwachten. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de varkensprijzen zijwaarts verder koersen.
23 Februari 2024
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Duitse demarrage maakt varkenssector hongerig

De varkensprijzen in Europa zijn volop in beweging, waarbij in Duitsland het tempo wordt bepaald. De Nederlandse noteringen bewegen ook omhoog, maar zijn intussen wel verder op achterstand geraakt. Dit zorgt voor een spannende dynamiek in de markt.
16 Februari 2024
varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensmarkt staat ineens weer in vuur en vlam

Het kan vriezen en dooien op de varkensmarkt, zo blijkt maar weer. Een week wat of wat geleden was het nog 'Leiden in last', maar ondertussen is het marktsentiment flink verbeterd nu de Duitse varkensprijs een grote stap naar boven heeft gezet. De grote hamvraag is: gaan Nederlandse slachterijen hierin mee?
9 Februari 2024
varkens

Analyse Varkens

Zwaar aanbod bedreigt varkensprijs niet meer

Na een paar roerige weken is de rust op de varkensmarkt weergekeerd. Hoewel het sentiment ergens nog zwak blijft aanvoelen, weet de Internetbeurs wel te verrassen. De slachtcijfers in Nederland bewegen ondertussen ook weer omlaag, hoewel het gemiddelde slachtgewicht aanhoudend hoog is. 
3 Februari 2024
varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensmarkt ziet druk op prijzen licht afnemen

De prijsdruk op de varkensmarkt neemt licht af, al menen zowel handelaren als slachterijen dat het nog verre van gemakkelijk gaat op de vleesmarkt. Slachterijen klagen over een moeizame vleesafzet en ophopend vlees, handelaren zien dat ze minder dieren kwijt kunnen dan ze hopen.
26 Januari 2024
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Slachtgewicht stijgt verder, prijsdruk zwakt wat af

Zo koud als januari tot dusver in Nederland is, zo kil is het op de varkensmarkt. Nadat andere landen het initiatief namen, ging ook Duitse varkensprijs deze week omlaag. Maar ondanks dat er nog geen zicht is op dalende slachtgewichten, lijkt de druk op de varkensprijs wel af te zwakken.
19 Januari 2024
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Nederlandse varkensmarkt zwicht onder zwaar aanbod

Nederlandse slachterijen hebben deze week eenduidig een forse verlaging van de varkensprijs doorgevoerd en wijken daarmee af van de stabiele Duitse markt. Het grote en tevens zware varkensaanbod weegt zwaar op de prijzen.
12 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden