Opkomstproblemen

KWS

Aangeboden door KWS

Merkt u opkomstproblemen in uw maïs op?

Een goede veldopkomst zorgt ervoor dat de gewenste plantdichtheid wordt gerealiseerd. En op die manier wordt een gelijkmatige ontwikkeling gewaarborgd. In de periode die volgt op de zaai, zijn er echter helaas een heel aantal factoren die het kiemingsproces en de veldopkomst drastisch kunnen verstoren. Alleen een tijdige veldcontrole kan de oorzaak van een slechte veldopkomst helpen opsporen.
29 April 2022
uien Gewastour2020

Gewastour uien - week 15

Komen zaaiuien boven of is korst te sterk?

De eerste scheuten van de gele uien komen boven de grond, zien de telers die meedoen aan de Boerenbusiness Gewastour. Deze percelen zijn voor de afgelopen regenperiode gezaaid. Op andere percelen laat de opkomst nog op zich wachten en is een hogere temperatuur van belang. Korstvorming vormt echter een behoorlijk obstakel.
13 April 2022
KWS

Aangeboden door KWS

Controleer tijdig de opkomst van uw maïs!

Een goede veldopkomst zorgt er voor dat de gewenste plantdichtheid wordt gerealiseerd. Op die manier wordt een gelijkmatige ontwikkeling van het gewas gewaarborgd. In de periode die volgt op de zaai zijn er helaas een heel aantal factoren die het kiemingsproces en de veldopkomst drastisch kunnen verstoren.
20 Mei 2021
KWS

Aangeboden door KWS

Opkomstproblemen in uw maïs?

Een goede veldopkomst van snijmaïs zorgt voor het realiseren van de gewenste plantdichtheid. Zo wordt een gelijkmatige ontwikkeling van het gewas gewaarborgd. In de periode na de zaai, zijn er helaas diverse factoren die het kiemingsproces en de veldopkomst drastisch kunnen verstoren.
8 Mei 2020
aardappelen pootgoed

Nieuws Aardappelen

Stresstest moet over drie jaar praktijkrijp zijn

De stresstest, die zwakke partijen aardappelen in een vroeg stadium aanwijst, moet over 3 jaar in de praktijk toegepast kunnen worden. Het Ketenproject Verbetering Pootgoedkwaliteit is daarvoor met 3 jaar verlengd.
2 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden