Pierre Berntsen

BB TV Pierre Berntsen

Bepaalt overheid of markt de toekomst van de boer?

Hoe ziet de toekomst van de agrarische sector eruit na de coronacrisis? Pierre Bertsen, directeur agrarische bedrijven bij de ABN-Amro, ligt de mogelijke richtingen toe aan de hand van 4 scenario's. De hamvraag is: Bepaald de overheid of de vrije markt de toekomst van de boer. 
17 Juli 2020
melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Melk

Tips voor melkveehouders in crisistijd: 'Blijf positief'

Ook de melkveesector ontkomt niet aan de nadelige gevolgen van de wereldwijde pandemie COVID-19. Hoe kunnen melkveehouders zich voorbereiden op de gevolgen van een lagere melkprijs?
9 April 2020
financieel euro biljetten

Opinie Pierre Berntsen

Cash is king in een crisis, ook in de agrarische sector

De coronacrisis heeft enorme impact op onze samenleving en daarmee ook op de agrarische sector. Maatregelen om de ziekte te bestrijden hebben topprioriteit en kunnen rekenen op begrip. De gevolgen voor de vraag- en aanbodzijde van de economie zijn echter ingrijpend. Voor agrarische bedrijven is het nu belangrijk om het hoofd boven water te houden.
6 April 2020
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Opinie Pierre Berntsen & Roel Jongeneel

Leren van de zuivelcrisissen

De afgelopen 10 jaar zijn er in de zuivelmarkt 2 crisissen geweest. De eerste vond plaats in 2009, toen de prijzen naar een dieptepunt kelderden. Van november 2007 tot en met mei 2009 daalde de boerderijprijs in de Europese Unie (EU) met meer dan 50%. Na 2013 ging het opnieuw mis.
14 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief