Pachtprijzen

akkerbouw grond

Achtergrond Grond

Is de grondmarkt toe aan een hervorming?

Over pacht wordt veel gepraat op het moment. Vooral de langjarige reguliere pacht staat ter discussie. Maar een nieuw pachtstelsel lijkt nog ver weg. Boerenbusiness sprak hierover met Hans Meijer, waarnemend voorzitter van de Bond van Landpachters en Eigen-Grondgebruikers (BLHB)
15 Juni 2021
akkerbouw grond grondprijs

Nieuws Grond

Geen steun pachtvisie van Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) onderschrijft de onlangs gepresenteerde pachtvisie van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG) en neemt daardoor afstand van het voorgestelde beleid van de minister van Landbouw, Natuur en Voedsel (LNV). Dat stelt de Bond van Landpachters en Eigen-Grondgebruikers (BLHB).
3 Juni 2021
akkerbouw grond voorjaar perceel

Nieuws Grond

Grote spreiding in hogere en lagere pachtprijzen

De nieuwe pachtnormen die vanaf 1 juli 2021 van kracht worden zijn bekend gemaakt. In 8 van de pachtprijsgebieden komt de pachtprijs lager uit in vergelijking met een jaar eerder en in 6 gebieden gaat de pachtprijs omhoog, zo meldt minister Schouten in een brief over de pachtnormen aan de Tweede Kamer.
1 Juni 2021
grond akkerbouwbedrijf Verenigde Staten grondprijs

Nieuws Grond

Grond- en pachtprijzen in de VS schieten omhoog

De prijs van landbouwgrond in de VS schiet omhoog. Daarover schrijft de Federal Reserve Bank of Chicago in de vorige week verschenen Agletter. De vraag naar grond is het afgelopen halfjaar door de hogere graan- en varkensprijzen flink toegenomen. De duurdere grond is daarom geen verrassing voor de boeren en banken.
19 Mei 2021
grond uien flevoland Gewastour2020

Inside Grond

Dit zijn de pachtprijzen in de IJsselmeerpolders

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft de afgelopen periode 21 kavels binnen de IJsselmeerpolders in geliberaliseerde pacht aangeboden. In totaal gaat het om zo'n 584 hectare. Inmiddels zijn 16 van deze kavels verpacht en de prijzen lopen behoorlijk uiteen: van €1.200 tot €3.500 per hectare. Een overzicht van de pachtprijzen in de IJsselmeerpolders.
10 December 2020
akkerbouw grond belgie

Nieuws Grond

Wat betaalt Belgische boer voor pacht?

Uit nieuwe gegevens blijkt dat de pachtprijs voor akkerland in België in 20 jaar tijd met 64% gestegen. De prijs voor grasland steeg in diezelfde periode met 55%. In West-Vlaanderen wordt het meeste betaald, bijna 2 keer zoveel als in de provincie Luxemburg.
25 November 2020
grond flevoland Gewastour2020

Nieuws Grond

Pachters verwerpen voorstel nieuw pachtstelsel

De Bond van Landpachters en Eigen Grondgebruikers (BLHB) staat niet achter de voorstellen voor het nieuwe pachtstelsel. Volgens hen leiden die niet tot langere pachtovereenkomsten, wordt duurzaam bodembeheer niet geborgd, helpt het jonge ondernemers niet en zal het onze landbouwstructuur eerder verzwakken dan versterken.
24 November 2020
grond gras grasland

Nieuws Pachtgrond

Noord-Holland zet stempel 'natuur' op pachtgronden

3 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden