Tweedejaars plantuien

uien plantuien

Analyse uien

Opnieuw daling areaal tweedejaars plantuien

Het gros van de 2ejaars plantuien zit in de grond maar waar het totale areaal op uitkomt is nog onzeker. Wel is duidelijk dat er minder plantgoed verkocht is dan afgelopen seizoen. Daarnaast maken sommige telers een valse start in de zuidelijke provincies door de droogte.
29 Maart 2022
uien tweedejaars plantuien

Inside Uien

Poolse uienmarkt is een vraagmarkt

Over de Poolse uienoogst van dit jaar valt weinig lofzang te schrijven. Ook in dit land is het groeiseizoen grillig verlopen. Dat is terug te zien in de opbrengst en kwaliteit. Het biedt daarmee wel perspectief voor de exportkansen van Nederlandse uien.
25 Oktober 2021
uien plantuien tweedejaars plantuien

Inside Uien

Plantuien ondergeploegd in moeizame markt

De handel in tweedejaars plantuien loopt dit jaar uit op een drama voor sommige telers. Zeker waar de kwaliteit tegenvalt, zijn kopers niet te vinden. In extreme gevallen worden de uien daarom ondergeploegd. Nog een flink volume plantuien moet door de sector worden weggewerkt.
17 Augustus 2021
uienoogst

Inside Uien

Goed weer zorgt voor druk op de uienmarkt

Het zonnige en droge weer van de afgelopen week zorgt voor extra aanbod van plantuien op de markt. De markt lijkt nog in de vakantiestemming te zijn waardoor de vraag nog niet echt opgang komt. Dat drukt weer op de prijzen wat maakt dat kopers alleen doen wat direct nodig is en verder wachten of de markt nog verder zakt.
23 Juli 2021
droogte uien uienoogst

Inside Uien

Uienhandel moet nog goed op gang komen

De uienhandel komt maar moeizaam opgang. In de plantuien gebeurt wel wat maar kopers zijn erg afwachtend. De meeste verwerkers hebben voor de korte termijn voldoende aanvoer en zijn voorzichtig met bijkopen.
16 Juli 2021
uien zaaien

Nieuws Landwerkzaamheden

Uien, suikerbieten en aardappelen de grond in

Nadat een deel van Nederland anderhalve week geleden nog op de schaatsen stond heeft het weer een U-turn gemaakt. Vooral de zandgrond is rap uitgedroogd waardoor nu al zaai- en plantuien, suikerbieten en aardappelen de grond in gaan.
25 Februari 2021
uien Gewastour2020 uienzaaien

Inside Uien

Akkerbouwer teelt in 2021 niet achter uienmarkt aan

Een exceptionele export en vlot lopende markt dit najaar zijn ingrediënten om het uienareaal in 2021 eens fors uit te laten breiden. Gooi daar de vooruitzichten voor het komend aardappelseizoen bij en die verwachting wordt alleen maar sterker. Toch signaleren zaadbedrijven een andere richting.
4 Januari 2021
uien uienoogst zaaiuien

Inside Uien

Uienteelt ziet forse verschuiving per provincie

De teelt van zaaiuien wordt gekenmerkt door een duidelijke trend. In de traditionele teeltgebieden in Zuidwest-Nederland neemt het areaal af en in Noordoost-Nederland groeit het fors. Ook dit jaar is dat merkbaar. Vooral in Zeeland bevindt de teelt zich op een hellend vlak. Groeien Drenthe en Groningen mee?
24 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden