Egypte

foodbusiness brood bakkerij graan - food

Inside Granen

Dure tarwe, maar wie betaalt de rekening?

Het huidig niveau van de tarweprijzen zorgt ervoor dat kopers van deze tarwe steeds meer hun onvrede uiten. Het piept en kraakt in de exportmotor. Vooral Egypte moet steeds beter zijn best doen om het financieel rond te rekenen. Zorgen de kopers uiteindelijk voor een onverwachte prijsdaling dit seizoen?
8 November 2021
FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

RFC stapt in joint venture voor Egyptische kaasexport

FrieslandCampina richt samen met Arabian Food Industries een joint-venture op die vanuit Egypte kaasproducten gaat exporteren en verkopen in Afrika en het Midden-Oosten.
17 Maart 2021
aardappelen akkerbouw aardappelexport

Inside Aardappelen

Egypte zet in op meer aardappelexport

De aardappelteelt in Egypte blijft groeien. Goede weersomstandigheden en een zachte winter resulteren in hogere opbrengsten en een sneller groeitempo van de aardappelen. Het land bereidt zich dan ook voor op een grotere aardappelexport. Om de geteelde aardappels af te zetten, is het land actief opzoek naar bestemmingen.
25 Januari 2021
uien

Inside Uien

Egypte schotelt wereld steeds meer uien voor

Egypte is als uienexporteur hard op weg om haar positie in de wereldmarkt verder te verstevigen. Het land profiteert van een lang exportseizoen en heeft de productie afgelopen jaren flink opgeschroefd.
21 Augustus 2020
financieel euro egypte

Inside Aardappelen

Farm Frites breidt fritesfabriek in Egypte uit

Farm Frites heeft de fritesfabriek in Egypte uitgebreid. De productielocatie in de 10e Ramadan stad nabij Caïro heeft nu een productiecapaciteit van 150.000 ton, waarvan een deel onder meer wordt uitgevoerd naar 22 landen in het Midden-Oosten en Afrika.
20 September 2019
financieel euro

Opinie Johan Geeroms

Agrarische sector moet op Turkije en Egypte letten

Vergeet de waan van de dag en kijk naar de toekomst, want wat staat ons te wachten? Onlangs zag ik wat opmerkelijke toekomstcijfers die de multinationale bankengroep Standard Chartered publiceerde. Deze gingen onder meer over de stand van zaken van de wereldeconomie in 2030.
31 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox