Duurzame zuivelketen

rabobank

Nieuws Rabobank

Beperkte groei in productie melk voor keurmerken

Het aantal Nederlandse melkveehouders dat melk produceert binnen een vraaggestuurde keten groeit met mate, zo blijkt uit een analyse van de Rabobank. Er is voldoende belang voor verduurzaming van de zuivelproductie, maar groeipotentie is afhankelijk van meerdere factoren. 
6 Mei 2021
koeien

Nieuws Duurzame zuivelketen

Levensduur van melkkoe neemt met 2 maanden toe

De verduurzaming van de zuivelketen blijft het rechte pad volgen, zo toont de sectorrapportage 'Duurzame Zuivelketen' van Wageningen Economic Research aan. Vrijwel op alle duurzaamheidsdoelen is in 2019 beter gescoord dan het jaar daarvoor. Zo is de levensduur van melkkoeien voor het eerst in drie jaar gestegen, met twee maanden.
2 Februari 2021
Catharinus Wierda De Fryske

Interview Catharinus Wierda

'Crowdfunding werkt het best bij een eerlijk verhaal'

De Fryske kaas is een merk met een natuurinclusieve missie. Catharinus Wierda bedacht de Fryske met het idee om het Friese landschap, de natuur en de dieren samen te brengen in een duurzaam verantwoorde kaas. Inmiddels begint het succes zijn uitwerking te hebben, daarom startte hij een Crowdfunding, zodat hij de kaasvoorraad kan opbouwen en uitbreiden.
10 Oktober 2020
A-ware Food Group

Nieuws Stikstofcrisis

A-ware vreest voerspoor en steunt boerenprotest

Zuivelonderneming Royal A-ware keurt de voorgenomen ministeriele voermaatregel af , omdat melkveehouders hiermee beperkt worden in uitvoering van hun vakmanschap. Ook maakt de leverancier van Albert Heijn zich zorgen over het dierenwelzijn en de diergezondheid als gevolg van de voermaatregel.
22 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox