Royal A-ware

Nieuws Stikstofcrisis

A-ware vreest voerspoor en steunt boerenprotest

22 Juli 2020 - Erik Colenbrander

Zuivelonderneming Royal A-ware keurt de voorgenomen ministeriele voermaatregel af, omdat melkveehouders hiermee beperkt worden in uitvoering van hun vakmanschap. Ook maakt de leverancier van Albert Heijn-zuivel zich zorgen over het dierenwelzijn en de diergezondheid als gevolg van de voermaatregel.

Royal A-ware begrijpt de bezorgdheid van de melkveehouders over de gevolgen van de regelgeving en bemoeienis op het boerenerf en heeft er ook begrip voor dat melkveehouders hun ongenoegen willen uiten.

Overheidsinvesteringen in innovatie
De zuivelonderneming roept de overheid op de melkveehouders een duidelijke toekomstvisie en stabiele regelgeving  te bieden, met een duidelijke 'stip op de horizon.' Royal A-ware verwacht oplossingen vanuit innovatie en verlangt hierin meer investeringen van de overheid. Dit zodat de Nederlandse melkveehouderij internationaal koploper blijft op het gebied van duurzaamheid. De sector heeft volgens A-ware bewezen over een sterke innovatiekracht te beschikken. De in Nederland ontwikkelde expertise kan ook internationaal worden ingezet.

Beter verdienmodel
A-ware geeft aan zich dagelijks in te spannen om samen met klanten en boeren te komen tot een beter verdienmodel op het boerenbedrijf door het ontwikkelen van ketens samen met de melkveehouders en klanten. Door vijf verschillende melkstromen te hanteren hebben melkveehouders, klanten en consumenten keuzemogelijkheden op het gebied van duurzaamheid, dierenwelzijn en verdeling van de marge.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

Nieuws Jaarcijfers 2022

Royal A-ware ziet omzet en winst toenemen

Nieuws melk

A-ware België wil verdere stappen verduurzaming

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox