Dossier Klimaatcrisis

koeien

Opinie Dick Veerman

Biomassa goed, koe fout. Hoe ontstaat dat beeld?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) legt in een recente publicatie voor een breder publiek het verschil uit tussen de korte en lange koolstofkringloop. Voor de lange - 'foute' - cyclus gebruikte RVO het beeld van een koe. Maar het klopt niet.
25 Augustus 2021
windenergie windturbine windmolen energie grasland

Opinie Pascal Philipsen

Klimaat(on)gelovigen: houdt respect voor natuur

Het verse, alarmerende VN klimaatrapport maakt weer veel tongen los in de wereld. Ik zelf kan maar moeilijk de scherp neergezette bevindingen uit dit rapport 'blindelings' volgen. Val ik nu in de categorie 'rechtse complotgekken'?
16 Augustus 2021
mccain

Inside Aardappelen

Klimaatambities McCain vergen hulp van telers

Fritesfabrikant McCain wil de uitstoot van broeikasgassen in 2030 halveren. Dat maakte het bedrijf vorige week bekend met de presentatie van het '2020 Global Sustainability Report Summary'. Maar dat kan McCain niet alleen. Ook andere partners in de keten worden bij de klimaatambities betrokken.
15 Juni 2021
melk biologisch Arla Foods

Nieuws Melk

Arla is eerste in Nederland met klimaatneutrale zuivel

3 Maart 2021
gras koeien

Opinie Aalt Dijkhuizen

Nederlandse agri & food sector voorbeeld voor Parijs

De opwarming van aarde moet binnen de 2 graden Celsius blijven en de uitstoot van broekasgassen moet sterk worden beperkt. Ook de voedselvoorziening mag niet in gevaar komen. Deze afspraken in het Klimaatakkoord van Parijs roepen de vraag op: hoe kunnen we in lijn met dit akkoord het beste voorzien in de groeiende vraag naar voedsel?
4 December 2020
windenergie windturbine windmolen energie

Nieuws Klimaat

Nederland moet aan de bak met steviger klimaatbeleid

Nederland zal een grotere inspanning moeten leveren om proportioneel bij te dragen aan het nieuwe Europese klimaatdoel. Dat concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Ook de landbouw moet zijn steentje bijdragen.
5 November 2020
platteland

Nieuws Klimaatbeleid

EU intensiveert fel bekritiseerd klimaatbeleid

Tegelijk met de start van de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer presenteerde de nieuwe EC-voorzitter Ursula von der Leyen de Europese 'State of the Union'. Ze kondigde aan de weg van Europa naar het eerste klimaatneutrale continent ter wereld in 2050 nog te willen versnellen.
17 September 2020
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Klimaat

'Broeikasgasuitstoot moet nog verder omlaag'

De uitstoot van broeikasgassen in de Europese Unie moet nog verder omlaag dan eerder werd gesteld, zo maakt de Europese Commissie bekend. Tot dusver was het doel om de uitstoot om en nabij 2030 ruim 40% onder het niveau van 1990 te brengen, maar dat blijkt nu niet voldoende voor de Commissie.
16 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden