Dossier Klimaatcrisis

Nestle

Nieuws Investering

Nestlé investeert 50 miljoen euro in China

Nestlé heeft een investering van bijna €50 miljoen binnen de Chinese landsgrenzen op de planning staan. De investering richt zich op verschillende onderdelen van Nestlé in de Aziatische grootmacht, zoals de lokale graanteelt in de provincie Heilongjiang en vermindering van uitstoot van broeikasgassen.
11 September 2020
aardappelen akkerbouw ruggen

Nieuws Klimaat

Klimaatstudie: Akkerbouw wijkt voor veehouderij

Er komt minder akkerbouwgrond beschikbaar voor de teelt van plantaardige gewassen, om zo de emissies in de veehouderij te compenseren. Dat is een conclusie uit het klimaatplan die minister Schouten (Landbouw, Natuur en Visserij) 17 april aan de Kamer heeft gestuurd. BO Akkerbouw is kritisch en plaatst de nodige kanttekeningen.
20 April 2020
Brussel Europese Commissie

Nieuws Green Deal

Landbouw moet mee in klimaatneutraal Europa

De landbouwsector kan rekenen op meer milieuvriendelijke maatregelen bij de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Dat blijkt uit de Green Deal die de Europese Commissie woensdag 11 december lanceert.
11 December 2019
geiten

Nieuws Rapport VN

Gaat kameel en geit de melkkoe vervangen?

Als boeren in ontwikkelingslanden hun melkkoeien inruilen voor kamelen en geiten, kan de uitstoot van broeikasgassen drastisch worden verminderd. De veestapel of het teeltplan aanpassen aan de klimaatverandering kan bovendien het inkomen van agrarisch ondernemers positief beïnvloeden.
12 September 2019
gras euro

Opinie Jeroom Remmers

Beter verdienmodel voor duurzame boer zo geregeld

Het kabinet presenteerde vrijdag 28 juni het Klimaatakkoord, waarin tot 2030 een bedrag van bijna €1 miljard beschikbaar wordt voor de agrarische sector. Marc Calon, de voorzitter van LTO Nederland, liet echter weten geen handtekening te zetten totdat hij zeker is dat deze financiering rondkomt.
1 Juli 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel windenergie

Nieuws Klimaatakkoord

Meer boerensubsidie voor klimaat, maar wel te weinig

Het Klimaatakkoord van vrijdag 28 juni, betekent dat er meer subsidies beschikbaar komen voor de agrarische sector. 'Voor het behalen van de klimaatdoelen komen boeren evenwel nog veel geld te kort', zo calculeert Marc Calon, de voorzitter van LTO Nederland.
28 Juni 2019
frites

Nieuws Aardappelmarkt

Groeiplannen Farm Frites liggen gevoelig

Fritesproducent Farm Frites wil de fabriek in Oudenhoorn graag uitbreiden, maar daar is wel een betere infrastructuur voor vereist. Lokaal roept de 'Patatweg' veel weerstand op. De plannen om 25 hectare zonneweide aan te leggen, kunnen overigens ook niet op de goedkeuring van de omwonenden rekenen.
3 April 2019
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

Farm Frites streeft naar klimaatneutrale frites

Naast een patatje met, oorlog of speciaal, kun je wellicht in de toekomst ook een patatje CO2-neutraal bestellen. Fritesproducent Farm Frites gaat, samen met de provincie Zuid-Holland, HAS Hogeschool en Wageningen Universiteit (WUR), werken aan klimaatneutrale frites.
20 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden